Blog

Εγκαίνια του 2ου Chaniartoon Festival!

Στα Χανιά της Κρήτης θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό αυτή την εβδομάδα το 2ο Chaniartoon- International Comic & Animation Festival!

H υλοποίηση και επιτυχία του 1ου Chaniartoon- International Comic & Animation Festival τον περασμένο Δεκέμβριο αποτέλεσαν την αρχή ενός ταξιδιού στο “μαγικό κόσμο” των κόμικς, της γελοιογραφίας και του animation, δημιουργώντας το έναυσμα και τη δημιουργική διάθεση για μια ακόμα πιο εντυπωσιακή και διασκεδαστική διοργάνωση. Έτσι, η σκυτάλη δίνεται στο 2ο Chaniartoon- International Comic & Animation Festival 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην πόλη των Χανίων, με ελεύθερη είσοδο σε εκθέσεις, προβολές ταινιών, ομιλίες καθώς και εργαστήρια, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες! 

Ειδικότερα, το 2ο Chaniartoon- International Comic & Animation Festival, θα διεξαχθεί παράλληλα σε 4 χώρους. Αρχικά, στην πύλη Σαμπιονάρα θα φιλοξενηθεί το εκθεσιακό κομμάτι, στο οποίο θα εκτίθενται τα έργα (κόμικς, εικονογραφήσεις, γελοιογραφίες) 34 Ελλήνων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα!

Στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος“, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του φεστιβάλ με προβολές ταινιών animation. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), θα προβληθούν 250 ταινίες μικρού μήκους animation, θα εκτίθεται ένα αφιέρωμα στον Χανιώτη σκιτσογράφο Σπύρο Ορνεράκη με προσωπικά έργα του, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν και μια σειρά ομιλιών-παρουσιάσεων.

Τέλος, στο Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων, θα πραγματοποιηθούν 4 εργαστήρια σχετικά με το σκίτσο και τα κόμικς, κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Μάριο Ιωαννίδη υπεύθυνο του Εργαστηρίου Σκίτσου Χανίων, ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Χανίων και το ΚΑΜ.

Όπως εξήγησε και ο ίδιος ο διοργανωτής του φεστιβάλ στην τοπική εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα“: “Το Φεστιβάλ αποτελείται από δύο κομμάτια: το ένα αφορά στα κόμικς, το σκίτσο και την εικονογράφηση ενώ το άλλο στο Animation. Πέρυσι πρώτη χρονιά κάναμε ένα ανοιχτό κάλεσμα στο οποίο συμμετείχαν 26 καλλιτέχνες, ενώ φέτος ανταποκρίθηκαν 35 καλλιτέχνες! Ενώ για το Animation μας έστειλαν φέτος 1.700 ταινίες από τις οποίες επιλέξαμε τις 250! Το δεκαήμερο αυτό θα είναι συνέχεια ανοιχτό στην Πύλη Σαμπιονάρα το εκθεσιακό κομμάτι, ενώ οι προβολές θα γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στον Κήπο και στη συνέχεια, από την Δευτέρα στο ΚΑΜ, όπου θα γίνουν και κάποιες ομιλίες. Η πιο χαρακτηριστική, την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, όπου θα έρθει η δημιουργός κόμικς Στέλλα Στεργίου και θα μας μιλήσει για “Αρχιτεκτονική και Κόμικς” ενώ θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία Κατεχάκη”.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.