Blog

Βιβλιοπαρουσίαση του άλμπουμ “Working Dead” στη Θεσσαλονίκη!

Η βραβευμένη ως καλύτερο διαδικτυακό κόμικς για το έτος 2017 και 2018 (Ελληνικά Βραβεία Κόμικς) , σειρά κόμικς του Πάνου Ζάχαρη «The Working Dead» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην έντυπη της μορφή στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πάνος Ζάχαρης, που εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Το Ποντίκι“, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την “Εφημερίδα των Συντακτών” και το socomic, τολμάει με την πένα του και το καυστικό του χιούμορ μέσα από τις 80 σελίδες του λευκώματος της ομότιτλης μεταφοράς του διαδικτυακύ του comic strip να κάνει μια ιστορική αναδρομή στους ταξικούς αγώνες ενάντια στο “κεφάλαιο”, όπως αυτό προσωποποείται ανά τους αιώνες, μέσα από τους εκπροσώπους της άρχουσας ταξης και του κατεστημένου, είτε αυτό πρόκειται για Φαράω, Καίσαρες, Αυτοκράτορες, Βασιλείς ή Βιομηχάνους. Παράλληλα, το πολύ σύντομο, αλλά ενημερωτικό ιστορικό επίγραμμα που συνοδεύει αυτή την έκδοση αντί επιλόγου, κατευθύνει τον αναγνώστη που ένδιαφερεται για περαιτέρω ιστορική έρευνα επί του θέματος. 

Όπως άλλωστε μας προϊδεάζει και η περίληψη στο οπισθόφυλλο της έκδοσης, στις σελίδες του άλμπουμ ο αναγνώστης θα βρεί: “Δούλους και δουλοκτήτες, δουλοπάροικους και φεουδάρχες, εργάτες και αφεντικά… Εκμεταλλευόμενους κι εκμεταλλευτές σ’ ένα σκληρό, διαχρονικό μπρα-ντε-φερ από τη σκιά των Πυραμίδων και το Λονδίνο της Βιομηχανικής Επανάστασης, μέχρι τα sweatshops της Κίνας και τα τηλεφωνικά κέντρα της Καλλιθέας, με έπαθλο τα κλειδιά του κόσμου.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 οι φίλοι των κόμικς (αλλά και της ιστορίας) θα έχουν την ευκαιρία να “αντιμετωπίσουν” τα ζόμπι που γέννησε η κεφαλαιοκρατία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και την βιβλιοθήκη τους με ένα υπογεγραμμένο από τον ιδιο τον δημιουργό αντίτυπο του λευκώματος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος»! Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της Πρωτοπορίας (Λεωφ. Νίκης 3 -τηλ. 2310 226 190).

Στην βιβλιοπαρουσίαση παρόντες θα είναι και ο πολυγραφότατος Θεσσαλονικιός δημιουργός κόμις Σταύρος Κιουτσιούκης, αλλά και ο εκδότης κόμικς και ραδιοφωνικός παραγωγός (FM 1055 Rock) Νίκος Δαλαμπύρας, πρόθυμοι για να συνομιλήσουν  τόσο με τον ίδιο τον δημιουργό, όσο και με τους φίλους των κόμικς που θα παρευρεθούν!

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.