Blog

To 4o T.A.F. επέστρεψε!

H AddArt σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού παρουσιάζει τo δεύτερο μεγαλύτερο animation festival στην Ελλάδα!

Το TAF γεμίζει με νέα πρόσωπα και έρχεται για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Με ελεύθερη είσοδο για όλους, προσκαλεί τους θεσσαλονικείς λάτρεις των κινουμένων σχεδίων σ’ ένα 4ήμερο γεμάτο με προβολές animation, στον ιστορικό κινηματογράφο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης . στις 18-19-20 και 21 Οκτωβρίου 2018!

Εκτός από τις προβολές, στη Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιούνται -όπως και την περασμένη χρονιά- εργαστήρια και προβολές ταινιών κατάλληλες για παιδιά. Μερικοί από τους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης είναι οι:

Tim Allen, βασικός animator στο Isle of Dogs του Wes Anderson
Nick & Nancy Phelps μουσικοσυνθέτης σε ταινίες animation 
Federico Vallarino από την Toon Boom.
Ίριδα Ζιόγκα, που θα παρουσιάσει το νέο της επιτυχημένο project με τίτλο: “MAN WANTED”
Νίκος Δεληγκάρης, που θα παρουσιάσει την ψυχολογία και σημασία στην σύνθεση και το χρώμα της εικόνας.

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός του TAF – Thessaloniki Animation Festival, θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη ενότητα με τίτλο «ANIMEARTH». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:
– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).
Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Special συλλογές:

-Το Ουκρανικό και Ουγγρικό πανόραμα Animation
-Τα αφιερώματα HUMAN RIGHΤS ANIMATED, με την στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung GR, όπου μέσα από την τέχνη του animation θα προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που θα θίγουν ή θα αναδεικνύουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, επιστρέφουν οι Chloé Alliez & Violette Delvoye, καλεσμένες της περισυνής διοργάνωσης, όπου θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρεμιέρα την ολοκληρωμένη σειρά τους World in (stop) Motion. Ένα επεισόδιο της σειράς, το “Ruined Picture”, γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηρίων του περυσινού TAF, μαζί με συμμετέχοντες σε διήμερο εργαστήριο stop motion.

Τα πρωινά του Σαββάτου 20 και της Κυριακής 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν προβολές και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Επίσης, θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Τέλος, οι καλεσμένοι της φετινής διοργάνωσης θα βραβευθούν για την συνολική τους προσφορά στον χώρο του animation.

Μάθετε περισσότερα στο site της διοργάνωσης παρακάτω και ακολουθήστε την στα social media, ώστε να μη χάσετε τίποτα.!

 
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
To Thessaloniki Animation Festival στηρίζει για 4η χρονιά την Αρωγή Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του TAF 4 θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής για τις οικογένειες που στηρίζει η Αρωγή Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.