Blog

Επανέκδοση: “ΧAΡΑΚΩΜΑΤΑ” / JEMMA PRESS

Στο πλαίσιο της επετείου των εκατό χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου η Jemma Press επανακυκλοφορεί το από καιρό εξαντλημένο κόμικς: «Χαρακώματα: Ιστορίες από την Οδό Γάγγραινας» των Πέτρου Χριστούλια και Τάσου Ζαφειριάδη (εκδόσεις Jemma Press).

Τα «Χαρακώματα» πρωτοκυκλοφόρησαν το 2014, βραβεύτηκαν με Καλύτερο Σχέδιο και Καλύτερο Εξώφυλλο στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2015, ενώ εκτέθηκαν και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος «Europeana 1914-1918».

Το κόμικς θα κάνει την πρώτη του επανεμφάνιση στην έκθεση κόμικς “Σιγή ΑσυρμάτουComic ‘N’ Play, 9-11/11 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Καλωσορίσατε στην Οδό Γάγγραινας, ένα γραφικό χαράκωμα του Δυτικού Μετώπου με μαγευτική θέα στο Ύψωμα 35, ένα τυπικό μέρος για να περάσει κανείς τον Μεγάλο Πόλεμο. Οι «κάτοικοι» της Οδού Γάγγραινας βρίσκονται συνεχώς σε αναβρασμό. Ασκήσεις, επιθέσεις, αναφορές, αγγαρείες… Σύντομα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα στα χαρακώματα από τους εχθρούς: η λάσπη, τα ποντίκια, οι λοχίες και η… ποίηση. Όταν έρχεται η ώρα, η επίθεση για 8η φορά στο Ύψωμα 35 είναι σχεδόν ανακουφιστική!

ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ
2η έκδοση
Σχέδια: Πέτρος Χριστούλιας
Κείμενα: Τάσος Ζαφειριάδης
96 Σελ. Δίχρωμο.
Τιμή: 8,00 €
ISBN: 978-618-5116-04-0

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.