Blog

ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Το 3D Origami είναι μια μορφή χαρτοδιπλωτικής τέχνης με τις ρίζες του στην Κίνα του 15ου αιώνα μ.χ, η αυθεντική ονομασία είναι Zheshi.

Το 3D Origami είναι μια μορφή χαρτοδιπλωτικής τέχνης με τις ρίζες του στην Κίνα του 15ου αιώνα μ.χ, η αυθεντική ονομασία είναι Zheshi.

Στην αρχή χρησιμοποιούνταν για να γίνουν διάφορα αντικείμενα με χαρτί με έμφασή στη χρηστικότητα. Από τα 90s και μετά όμως, άρχισε να διαδίδεται στην Ασία (και μετέπειτα και στην Ευρώπη και Αμερική) η χρήση της εν λόγω τεχνικής για την δημιουργία αντικειμένων με εικαστική και διακοσμητική φύση σε ποικιλία μορφών και σχεδίων.

Χάρτινος Κόσμος είναι η επωνυμία που χρησιμοποιείται από τους δημιουργούς του εργαστηρίου για την γνωριμία του κόσμου με το 3D origami και quilling, με παράλληλη την εμπορική διάθεσή τους σε μικρή κλίμακα σε διαφορά φεστιβάλ και εκθέσεις, με έδρα την Θεσσαλονίκη και είναι οικογενειακό χόμπι των Βασίλη Καλοπαναγιώτη και της Παρασκευής Λουκιανίδου.

σελίδα του ΧΑΡΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:

www.facebook.com/XARTINOSCOSMOS

[widgetkit id=63]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.