Blog

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα του Comic N’ Play στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

To Comic N’ Play 2018, μέσα στα πλαίσια των δράσεων αναφορικών στην εκατοντατετηρίδα από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου διοργανώνει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με ταινίες εμπνευσμένες από την θεματική του “Μεγάλου Πολέμου“.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα θα συμπεριλαμβάνει δωρεάν βραδυνές προβολές από την Δευτέρα 5 έως και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, οι οποίες θα ξεκινούν στις 20.30 και θα γίνονται στην αίθουσα Nehama του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου
«Αποχαιρετισμός στα όπλα» (1932), του Frank Borzage. Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ε. Χεμινγούεη. Προλογίζει ο Τ. Φίλης, υπεύθυνος ταινιοθήκης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
 
Τρίτη 6 Νοεμβρίου
«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» (1971), του Dalton Trumbo, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του ιδίου. Προλογίζει ο Τ. Φίλης, υπεύθυνος ταινιοθήκης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
 
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου
“SRBIJA U VELIKUM RATU ” (Οι Σέρβοι στον Μεγάλο Πόλεμο). Δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.
 
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
«Ουδέν νεώτερο από το Δυτικό Μέτωπο» (1979), του Delbert Mann, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ε. Μ. Ρεμάρκ, βραβευμένου με νόμπελ λογοτεχνίας. Προλογίζει η Κ. Ζάχου, επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Τον γενικό συντονισμό των προβολών, καθώς και των συζητήσεων/προλογισμού των ταινιών θα έχει η κα. Ν. Ράντη, σκηνοθέτης/φωτογράφος.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.