Blog

To 3o φεστιβάλ φαντασίας “Fantasmagoria” της Θεσσαλονίκης!

Το φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας  και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει φέτος στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ Fantasmagoria είναι μια διοργάνωση που αφορά και προβάλει τη δημιουργικότητα μέσω των τεχνών, την πρωτοτυπία, τη σημαντικότητα της φαντασίας για την ατομική και κοινωνική ισορροπία. Πάνω από 200 παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, live διαγωνισμοί, έκθεση βιβλίων και προϊόντων, θέατρο, συναυλίες, cosplay, workshops, stand up comedy, επιτραπέζια παιχνίδια, comics, videogames, μουσική, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια μουσικών οργάνων και συγγραφής, κινηματογραφικές προβολές, περιφερόμενα δρώμενα και πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες, λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του διημέρου, τόσο στο τμήμα ενηλίκων, όσο και στο παιδικό, το οποίο είναι και το μοναδικό παιδικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, χωρίς στοιχεία εμπορικότητας. Είναι ένα φεστιβάλ με αναγνώριση σε όλη την επικράτεια και με μια θέση στη λίστα με τα επίσημα, καλλιτεχνικά φεστιβάλ της Ευρώπης, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί καμάρι όλων των ανθρώπων με καλλιτεχνική και κοινωνική ευαισθησία, που ζούμε σ΄αυτόν τον τόπο.

Φέτος, μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό από ποτέ, ανοίγει τις πύλες του στις 6-7 Απριλίου, στο καθιερωμένο του σπίτι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ένας μαγικός κόσμος φτιαγμένος από παρελθόν, παρόν και μέλλον περιμένει μικρούς και μεγάλους για να τους ταξιδέψει στο φανταστικό, στο παραμυθένιο, στο απίθανο που γίνεται πιθανό. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους συμμετέχοντες, το πρόγραμμα, τους διαγωνισμούς και τις δράσεις από την επίσημη ιστοσελίδα του Fantasmagoria http//fantasyfest.gr , αλλά και από τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Όπως και κατά τις δυο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος θα μπρείτε να βρείτε, ανάμεσα στα άλλα, εκδόσεις κόμικς (Ένατη Διάσταση και AddArt), επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων (από τους συλλόγους E.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. και Dragon Tale), αλλά και τους πανταχού παρόντες δημιουργούς cosplay!

Το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Fantasmagoria 2019 στηρίζει έμπρακτα, με περηφάνια και συγκίνηση, τον Οργανισμό “Nina Service Dogs (Νίνα Σκύλοι Βοηθοί)“, που υποστηρίζει λειτουργικά μέσω των σκύλων βοηθών άτομα με ορατές και αόρατες αναπηρίες. Στο παρελθόν, το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria έχει στηρίξει το “Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Καταφύγιο Γυναίκας” (2017) και το “Ράφι της Αγάπης” (2018).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.