Blog

H πρώτη έκθεση κόμικς στην πόλη της Δράμας είναι γεγονός!

Από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Δράμας θα φιλοξενήσει το Drama Comics Festival-version 0.1, που όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, είναι η πρώτη απόπειρα ανθρώπων που αγαπούν τα κόμικς στην πόλη αυτή.

Η Ομάδα Λευκός χώρος μας προσκαλεί στο πρώτο Drama Comics Festival. Στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει για το εν λόγω διάστημα συμπεριλαμβάνονται ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων και Ιταλών δημιουργών. Στις παράλληλες εκδηλώσεις θα συπεριλαμβάνονται εργαστήρια κόμικς για παιδιά, ομιλίες συμμετεχόντων καλλιτεχνών και διαλέξεις πανεπιστημιακών καθηγητών από την Ελλάδα και την Ιταλία. Στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας, κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, ο εκδοτικός οίκος Jemma press και το βιβλιοπωλείο Δρυς θα εκθέτουν βιβλία και περιοδικά από τον χώρο των κόμικς και των τεχνών.

Το Drama Comics Festival εντάσσεται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Χορηγοί του Drama Comics Festival είναι η Ιταλική Πρεσβεία Αθηνών, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο πολιτιστικός οργανισμός του Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ενδεικτικά, η διοργάνωση θα συμπεριλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

A) Από 8 έως 22/9/19 : Εκθέσεις κόμικς.
1. Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου: έκθεση “Λόγια και Εικόνες”, με έργα των Γ. Μπότσου και G. Falumbo.
2. Αίθουσα Ελευθερία: έκθεση “Μικρή Ιερουσαλήμ – η Θεσσαλονίκη μεταξύ γραμματικής, ποίησης και ιστορίας“, από το άλμπουμ κόμικς των E. Stamboulis και A. Mennillo.
3. Αίθουσα Μελίνα: έκθεση “Νομαδισμος και Αφήγηση“, με έργα του Χ. Δημητρίου.
4. Αρχαιολογικό μουσείο Δράμας: έκθεση “Ένα Γλυκό Ξημέρωμα“, με έργα από το ομότιτλο άλμπουμ των εκδόσεων Jemma Press.
5. Αϊθουσα Παλαιού Δημαρχείου: έκθεση “Los Pandejos de las Kampitos“, με έργα του Jnk.
B) Από 11 έως 14/9/19 : Διαλέξεις / Ομιλίες / Εργαστήρια.
Πληροφορίες:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.