Blog

3C – Cretan Comic Con, 28 έως 29 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης!

Μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και αρκετές άλλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, το Ηράκλειο -επιτέλους- αποκτά κι αυτό την δικιά του εκδήλωση αφοσιωμένη στην ένατη τέχνη!

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου,  θα ανοίξουν οι πόρτες του πρώτου Cretan Comic Con, για να υποδεχθούν μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους των κόμικς! Σε ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολλούς Έλληνες δημιουργούς, που θα βρίσκονται στον χώρο των αυτοκδόσεων για να αγοράσουν όχι μόνο βιβλία κόμικς από την τεράστια γκάμα των εκθετών, αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα σχετικά με τα κόμικς και την δημοφιλή κουλτούρα.

Παράλληλα με το φεστιβάλ, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, στην αίθουσα “Μ. Καρέλλης”, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα γίνονται παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με εκδόσεις κόμικς, καθώς και εργαστήρια διαφόρων ειδών για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά και τις τεχνικές του χώρου από επαγγελματίες του είδους, ενώ πολύ σημαντικό μέρος του φεστιβάλ θα αποτελέσουν και τα cosplay events, όπου φίλοι των κόμικς θα μας εντυπωσιάσουν με τα κοστούμια τους, ενσαρκώνοντας αγαπημένους χαρακτήρες.

Τέλος, σε συνδυασμό με το φεστιβάλ, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει την περιοδεύουσα έκθεση κόμικς “Ενα γλυκό ξημέρωμα”, που θα συμπεριλαμβάνει τα έργα 14 γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών κόμικς, σχετικά με την Αθήνα στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Τα εγκαίνια της έκθεσης αυτής θα γίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα “Μ. Καρέλλης” από τον επιμελητή του ομότιτλου άλμπουμ κόμικς (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Jemma Press) ιστορικό τέχνης κ. Ιωάννη Κουκουλά.

Eμπνευστής και βασικός διοργανωτής του όλου εγχειρήματος είναι ο δημιουργός Βαγγέλης Χατζηδάκης, γνωστός μέσω της χιουμοριστικής σειράς κόμικς Phat Comics (εκδόσεις Jemma Press), ενώ νευραλγικό ρόλο στην διοργάνωση παίζει και η δημιουργός κόμικς Διονυσία Δεδούση, η συνεισφορά της οποίας στην θεμελίωση του Comic N’ Play υπήρξε εξίσου πολύτιμη!

Η είσοδος στο φεστιβάλ και σε όλα τα σχετικά δρώμενα θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Πληροφορίες σχετικά με την όλη διοργάνωση μπορείτε να αναζητήσετε στην σχετική σελίδα που υπάρχει στο facebook: https://www.facebook.com/cretancomiccon/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.