Blog

Μαθαίνω για την γραφιστική με τον “ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΥΜΟ”!

Η γραφιστική είναι μια εφαρμοσμένη συνδυαστική τέχνη, που συγκεντρώνει στοιχεία απ’ όλες τις άλλες τέχνες μαζί.

Η γραφιστική είναι μια εφαρμοσμένη, συνδυαστική τέχνη, που συγκεντρώνει στοιχεία απ’ όλες τις άλλες τέχνες μαζί.

Τα εργαστήρια γραφιστικής του «Γραμματοχυμού» βοηθούν τα παιδιά να οργανώνουν τη σκέψη τους, να βάζουν συγκεκριμένους κανόνες στον εαυτό τους, να διευρύνουν τη φαντασία τους και μετά να τη βάζουν σε εφαρμογή και, τέλος, να καταλαβαίνουν και να γνωρίζουν πως δημιουργούνται στην πράξη όλα αυτά τα σχήματα και οι εικόνες με τα οποία καθημερινά έρχονται σε επαφή.

Ο κάθε συνοδός καθηγητής μπορεί να διαλέξει ένα από τα κάτωθι προτεινόμενα εργαστήρια:

1. «Χρωματίστε, Σκουπίστε, Τυπώσατε»
Τα παιδιά μαθαίνουν να τυπώνουν με την μέθοδο της μονοτυπίας. Αφού περάσουν από τέσσερις χρωματικούς σταθμούς (κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο), τους βοηθάμε να «τυπώσουν» τα σχέδια που έφτιαξαν σε χαρτί.

2. “Vector VS Raster”
Tα παιδιά μαθαίνουν τι είναι η ψηφιακή εικόνα και πώς το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται την εικόνα σαν ένα χρωματικό σύνολο. Με την τεχνική του πουαντιγισμού, με χάρτινες, χρωματιστές κουκίδες, τα παιδιά μαθαίνουν να συνθέτουν εικόνες.

3. «Dr. Λογότυπος»
Τα παιδιά, γνωρίζουν τον Dr. Λογότυπο και τον βοηθάνε σε μια δύσκολη πρόκληση: να φτιάξει το λογότυπο για έναν Καινούργιο Κόσμο! Αφού τους εξηγήσει τι είναι το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ώστε αυτό να είναι αποτελεσματικό, ο Dr. Λογότυπος «εξετάζει» τα λογότυπα που φτιάχνουνε τα παιδιά, αναλύει το καθένα ξεχωριστά και, τέλος, το κάθε παιδί παίρνει το δικό του λογότυπο, μικρό και μεγάλο, έγχρωμο και ασπρόμαυρο.

Τέλος, τα εργαστήρια του Γραμματοχυμού θα είναι διαθέσιμα και για περιορισμένο αριθμό θέσεων κατά προτεραιότητα, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 23 & 24 Νοεμβρίου, στην Παιδική Γωνία του Comic N’ Play, τις πρωινές ώρες. Δείτε σχετικά εδώ για κρατήσεις.

21 – 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | 09.30 -10.15 / 10.30 – 11. 45 / 12.00 -12.45
Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ.
για παιδιά Δ’, Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού και Α’ Γυμνασίου
Διάρκεια: 45 λεπτά
Αριθμός θέσεων: 25
Ελεύθερη συμμετοχή
Υπεύθυνος επιμέλειας: Ιωάννα Αδαμογιάννη

Ο «Γραμματοχυμός» είναι ένα εργαστήριο γραφιστικής για την γνωριμία των παιδιών με την Γραφιστική τέχνη, τις γνώσεις και τεχνικές της Γραφιστικής, την  ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων. Η Ιωάννα Αδαμογιάννη είναι επαγγελματίας γραφίστας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.