Blog

Σχολική ξενάγηση: Τα ελληνιστικά βασίλεια της Ανατολής!

Ποιά σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην ιστορία της αρχαίας Ινδίας και την ελληνική; Ποιά μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα στον Βουδισμό και τον ελληνισμό;

Ποιά σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην ιστορία της αρχαίας Ινδίας και την ελληνική; Ποιά μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα στον Βουδισμό και τον ελληνισμό;

Mέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια με μινιατούρες θα μάθουμε πως οι στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου έφτασαν ως την άκρη του τότε γνωστού κόσμου και πως ορισμένοι από αυτούς αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στην πατρίδα τους την Μακεδονία, αλλά να μείνουν εκεί, ιδρύοντας πόλεις και κουβαλώντας τις τέχνες και τις επιστήμες που γνώριζαν. Τα έργα τους – ειρηνικά και πολεμικά- έμειναν να μνημονεύονται ακόμη και σήμερα, αποδεικνύοντας έτσι ότι το ελληνικό πνεύμα εκπολίτισε όχι μόνο την Δύση, αλλά επηρέασε βαθύτατα ακόμη και την πανάρχαια και μυστηριώδη Ανατολή!

21 – 22 NOΕΜΒΡΙΟΥ 2019 | 09.30 – 13.00 & 17.00 – 20.00 
Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ.
Για όλες τις ηλικίες
Διάρκεια παρουσίασης: 25 λεπτά
Αριθμός θέσεων: έως 40
Ελεύθερη συμμετοχή
Επιμέλεια κειμένων: Σωτήριος Χριστοδούλου
Eπιμέλεια μακέτας:  Νικόλαος Π. Δαλαμπύρας, Sergo Badoian
Παρουσίαση: Σωτήριος Χριστοδούλου, Ανδροκλής Γιάτσογλου, Νικόλαος Π. Δαλαμπύρας (μέλη Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.)

Ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (έτος ιδρύσεως 1993) εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την προώθηση των επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας.
www.esfips.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.