Blog

Athens Con 2019!

Το συνέδριο της Αθήνας αφιερωμένο στην σύγχρονη ποπ κουλτούρα θα πραγματοποιείθεί για μία ακόμη χρονιά στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!

Για μία ακόμη φορά, πέμπτη κατά σειρά, οι διοργανωτές του AthensCon 2019 έχουν προετοιμάσει μία γιορτή για τους φίλους των video παιχνιδιών και των κόμικς έχοντας ως επίσημους προσκεκλημένους μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα από τον χώρο των κόμικς, του κινηματογράφου, των video games, των επιτραπέζιων και του cosplay.

Οι πιο σημαντικοί από τους φετινούς προσκεκλημένους είναι ο βρετανός Dave Gibbons και ο Αμερικανοβρετανός Chris Claremont. O D. Gibbons έχει επισκφθεί και στο παρελθόν την Αθήνα, καθώς είναι ο σχεδιαστής του εμβληματικού κόμικς “Watchmen” (σε σενάριο του Alan Moore). Ο γνωστός σχεδιαστής κόμικς θα υπογράψει αντίτυπα των έργων του και θα συνομιλήσει με το κοινό, ενώ σε μία ειδική εκδήλωση με τίτλο “Spotlight on Dave Gibbons”, το Σάββατο 30/11 στις 17:30,  θα αναφερθεί στην καριέρα του, στη συνεργασία του με άλλους καλλιτέχνες και στα σημαντικότερα έργα της πλούσιας διαδρομής του. Τέλος, την Κυριακή θα παραδώσει το εργαστήριό του με τίτλο “From Big to Small”.

Ο C. Claremont είναι αυτός, που μαζί με τον Stan Lee, παρέδωσε στο κοινό αυτό που σήμερα είναι οι X-men. Ο Claremont ανέλαβε από το 1975 και μετά την αναβίωση των μεταλλαγμένων, με την εισαγωγή των χαρακτήρων του Wolverine, της Storm, του Colossus κ.α. στην ομάδα, αλλά και με τη δημιουργία μοναδικών storylines που άφησαν εποχή. O Claremont θα συμμετάσχει σε signing και θα μιλήσει στο κοινό για τα πιο δημοφιλή έργα του, για τις συνεργασίες του με κορυφαίους σχεδιαστές και για τα κόμικς που του αρέσει να γράφει. Όλα αυτά θα γίνουν την Κυριακή 1/12 στις 18:30. Νωρίτερα, το Σάββατο, θα παραδώσει το εργαστήριο «How to Build a Story and Watch Your Mind Explode».

Εκτός όμως από τους Gibbons και Claremont, στο AthensCon 2019 θα δώσουν το παρόν και άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Ιταλός σχεδιαστής Giuseppe Camuncoli, που θα μιλήσει για το έργο του και ειδικότερα για τα νέα του projects με την Image Comics (Σάββατο 14:30), ο Andrea Freccero για τη δουλειά του καλλιτεχνικού διευθυντή σε ένα περιοδικό με ιστορίες χαρακτήρων του Disney (Κυριακή 15:30), ο Bob McLeod για τις δουλειές του στη Marvel όπως το “The New Mutants” και το “Kraven’s Last Hunt” (Σάββατο 15:30), η σεναριογράφος Gail Simone για τους γυναικείους χαρακτήρες της όπως η “Wonder Woman”, η “Red Sonja”, η “Batgirl” κ.ά. (Κυριακή 17:30) και τέλος οι Stjepan και Linda Sejic, που θα μιλήσουν για τις δουλειές που έχουν κάνει ξεχωριστά με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, αλλά και για τις κοινές τους δουλειές ως ζευγάρι στην τέχνη και στη ζωή (Κυριακή 14:30)

Ανάμεσα στους καλεσμένους, από τον χώρο της 7ης τέχνης αυτή την φορά, θα είναι και ο αθάνατος «Highlander» Duncan MacLeod ή αλλιώς Adrian Paul, που θα παραδώσει σεμινάρια ξιφασκίας, ενώ, ο ηθοποιός Stefan Kapicic (που υποδύθηκε τον Colossus στις δύο ταινίες Deadpool), θα παρεβρεθεί και αυτός στη διοργάνωση.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, θα διεξάγονται εργαστήρια περιορισμένου αριθμού θέσεων για πιο ειδικά θέματα που σχετίζονται με τα κόμικς, μερικά από τα οποία είναι τα εξής:
“The Gaming Industry & Kickstarter”, με τον Αναστάσιο Γρηγοριάδη,
“Comic Scripting 101”, με τον σεναριογράφο Kieron Gillen,
“Creating a Disney Cover”, με τον Andrea Frecerro,
“The Art of Drawing a Cover from Start to Finish”, με τον σχεδιαστή Giuseppe Camuncoli.
Πέρα από όλα αυτά, θα υπάρξει φυσικά και το Artists’ Alley του AthensCon 2019. Εκεί θα δώσουν φέτος το παρόν 78 γνωστοί και καταξιωμένοι σκιτσογράφοι/εικονογράφοι από τη χώρα μας, αλλά και νέοι που ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τα έργα τους για να τα ευχαριστηθούν οι επισκέπτες. Για όλη τη διάρκεια του μοναδικού αυτού διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες και θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα και να φωτογραφηθούν με τους παραπάνω αγαπημένους καλλιτέχνες και ηθοποιούς.

Άλλα σημαντικά πράγματα που μπορείτε να ανακαλύψετε στο φετινό AthensCon είναι τα παρακάτω:

1. Στην αρένα και τα διαζώματα των συνολικά 8.500 τ.μ. του Κλειστού Γηπέδου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τους περισσότερους από 120 εκθέτες διαφόρων αντικειμένων ο καθένας τους και να θαυμάσει από κοντά ένα Tie-Fighter διαστημόπλοιο σε φυσικό μέγεθος (!) από το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars. Μάλιστα, οι επισκέπτες θα μπορούν να αποδράσουν από ένα ειδικά διαμορφωμένο #YourEURight Escape room.

2. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με απίθανα δώρα, να παίξουν video games γνωστών εταιριών στη νέα Gaming Αrea 1500 τ.μ. και να παρακολουθήσουν τα πρωταθλήματα του E.F.L. (Esports Federal League). Επίσης, θα μπορούν να μάθουν νέα επιτραπέζια που δεν γνώριζαν ως τώρα, χάρη στο διαγωνισμό «Το Επιτραπέζιο».

3. Φέτος, στον χώρο του Κλειστού Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο θα υπάρχουν και Cosplayers, που θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν το περσινό ρεκόρ συμμετοχής των 470 κουστουμιών!

4. Τέλος, στον χώρο του Tae Kwon Do θα βρίσκονται δεκάδες εκθέτες, βιβλιοπωλεία, εξειδικευμένα καταστήματα στα κόμικς και στα παιχνίδια κάθε είδους. Τα καταστήματα θα βρίσκονται εκεί για να μπορέσουν να κρατήσουν απασχολημένους μικρούς και μεγάλους ανάμεσα από τα panels με τους διάσημους σχεδιαστές, συγγραφείς και όλους τους υπόλοιπους καλεσμένους!

AthensCon 2019:
Σάββατο 30 Νοεμβρίου – Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Ώρες: 10.30 – 22.00
Χώρος: Στάδιο Tae Kwon Do, Παλαιό Φάληρο
Είσοδος: Ημερήσιο εισιτήριο: 8 ευρώ (προπώληση: 7 ευρώ)
Εισιτήριο διημέρου: 10 ευρώ
Παιδιά μέχρι 6 ετών: δωρεάν

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.