Blog

Βιβλιοπαρουσίαση του άλμπουμ κόμικς “Θύελλα” στην Αλεξανδρούπολη!

H Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη που έχει ξαναπασχολήσει, για δημιουργική αφορμή, τον ιστοτόπο μας, τόσο λόγω της δραστηριότητας του εκεί συλλόγου επιτραπέζιων παιχνιδιών, όσο και γιατί είναι η έδρα ενός πολλά υποσχόμενου δημιουργού κόμικς· του Νίκου Καμπασελέ!

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 19.00 λοιπόν, ο Νίκος Δαλαμπύρας, ραδιοφωνικός παραγωγός και εκδότης της «Ένατης Διάστασης», και ο Νίκος Καμπασελέ, ο Αλεξανδρουπολίτης δημιουργός κόμικς, θα μιλήσουν για το πώς δημιουργήθηκε η ΘΥΕΛΛΑ, η ντεμπούτο ολοκληρωμένη δουλειά κόμικς του εν λόγω δημιουργού. Φυσικά, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Καμπασελέ απασχολεί τον ιστοτόπο μας, καθώς συμμετείχε κατά το παρελθόν σε μια αξιόλογη προσπάθεια συλλογικής αυτοέκδοσης κόμικς ( Συμπαντικά Ασήμαντοι, #1 2017 & #2 2018 ), αλλά και με εργαστήρια κόμικς και προσωπικές του αυτοεκδόσεις.

Η ΘΥΕΛΛΑ αποτελεί μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας με κεντρικό χαρακτήρα την καπετάνισσα ενός διαστημόπλοιου και διαδραματίζεται σε ένα μακρινό μέλλον και σε έναν κόσμο που    «έχει ενωθεί σε ένα κράτος υπό μια ενιαία θρησκεία που περιλαμβάνει αγίους, μεσσίες και παραδόσεις από όλο τον χριστιανικό κόσμο. Εικονολάτρες και εικονομάχοι, πιστοί και άπιστοι εμπλέκονται σε έναν παράλογο πόλεμο και συγκρούονται για την απόλυτη επικράτηση.» (από τον πρόλογο της έκδοσης).

Πρόκειται λοιπόν για μια ιστορία έντονης δράσης, που συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τη βυζαντινή ιστορική παράδοση και την αισθητική των κόμικς της ευρωπαϊκής σκηνής.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα λάβει χώρα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης (Αίνου 46) και γίνεται με την ευγενική υποστήριξη των Βιβλιοχαρτοπωλείων Δημητριάδης, που έχουν και την αποκλειστική διάθεση του συγκεκριμένου βιβλίου κόμικς για την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε πάντοτε να ρίξετε μια ματιά και στην σελίδα της εκδήλωσης μέσω facebook:

Κατά την διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης ο δημιουργός κόμικς Νίκος Καμπασελέ θα υπογράφει αντίτυπα του έργου του στους φίλους των κόμικς που θα παρευρεθούν.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.