Blog

Αναβάλλεται και το Τhecomicon 6 – η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών.

To τελευταίο διάστημα πολλές εκδηλώσεις και διοργανώσεις αναβάλλονται λόγω των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης που επιβάλλονται στις συναθροίσεις και μετακινήσεις μας, με σκοπό -φυσικά- να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Το κοινό των κόμικς δεν αποτελεί εξαίρεση και έτσι, οι υπεύθυνοι του Thecomicon προέβησαν στην κάτωθι ανακοίνωση:

«Απώτερος σκοπός των σούπερ ηρώων είναι να προστατεύουν την ανθρωπότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον σούπερ ήρωα του “The Comic Con” και της Θεσσαλονίκης: δεν θα μπορούσε να εκθέσει τις ζωές των επισκεπτών, των συμμετεχόντων σε αυτό και των κατοίκων της πόλης σε κίνδυνο.

Με την πανδημία τού κορονοϊού να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, δεν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη σώφρων επιλογή από το να αναβάλλουμε τη διοργάνωση του Μαΐου. Το The Comic Con 6 – Thessaloniki Comic Convention δεν θα βρίσκεται κοντά σας στις 08-10.05.2020, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Και αυτό είναι οριστικό.

Η απόφασή μας αυτή μας γεμίζει στεναχώρια, παράλληλα ωστόσο μας δίνει και τουλάχιστον δύο λόγους για να χαμογελάσουμε.

Μας γεμίζει στεναχώρια για την ταλαιπωρία την οποία υφίσταται (και) η ελληνική κοινωνία από την πανδημία που έχει ενσκήψει. Για τον εκτροχιασμό (και) του δικού μας προγραμματισμού. Για τους κόπους και τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς που δε θα μπορέσουμε να τις δούμε να ολοκληρώνονται όπως είχαμε σχεδιάσει.

Έχουμε όμως, όπως προαναφέραμε, λόγους και για να χαμογελάμε. Κατ’ αρχήν, επειδή έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι παίρνουμε τη σωστή απόφαση, στο πλαίσιο των συνθηκών. Αλλά και επειδή, εξαιτίας αυτής της αναγκαστικής αναβολής, «αναγκαζόμαστε» να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα – και μάλιστα συντομότερα από τον αρχικό μας προγραμματισμό.

Το “The Comic Con 6” αναβάλλεται. Δεν ματαιώνεται. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας πούμε περισσότερα για όσα σχεδιάζουμε. Για την ώρα, μπορούμε να σας υποσχεθούμε (τουλάχιστον) ένα για την αμέσως προσεχή διοργάνωση: Bigger, better. The best!

Υ.Γ Για όσους έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για την εκδήλωση, θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων.»

Φυσικά, αυτό που μπορούμε ως Comic N’ Play  να σας προτείνουμε για να υποστηρίξετε όλους αυτούς τους δημιουργούς, εκδότες και ιδιώτες/επιχειρηματίες του χώρου, που -προφανώς- πλήττονται από αυτή την κατάσταση, είναι να υποστηρίξετε το έργο τους, με αγορές βιβλίων και περιοδικών κόμικς…μέσω διαδικτύου! Οι περιστάσεις άλλωστε επιβάλλουν το να γεμίζουμε τον χρόνο μας, όσο μένουμε στα σπίτια μας…όσο πιο δημιουργικά γίνεται! Τι καλύτερο λοιπόν από το να διαβάσουμε ένα κόμικς;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.