Blog

Αποκλειστικά μέσω διαδικτύου φέτος και το 6o T.A.F.

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί φέτος το 6ο κατά σειρά Thessaloniki Animation Festival (T.A.F.).

Oι προβολές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 30 Οκτωβρίου 2020.  Το T.A.F., μια διοργάνωση εκδοτικής κόμικς και -όχι μόνο- Addart, με έδρα την Θεσσαλονίκη, μέσα σε διάστημα πέντε ετών κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα animation φεστιβάλ της χώρας μας και προχωρά δυναμικά και προς το εξωτερικό!

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι διοργανωτές: «Σεβόμενοι την υγειονομική κρίση, το T.A.F. έρχεται φέτος ψηφιακά κοντά σας μέσα από όλες τις συσκευές με πρόσβαση στο διαδύκτιο. Με επιλεγμένες ταινίες από χιλιάδες συμμετοχές και καλεσμένους από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους: ο Carlos Gaxiola, ιδρυτής του στούντιο DEMENTE που είναι στην παραγωγή του γνωστού animation “Rick & Morty”, ο καναδός ηθοποιός Christian Lloyd, μέλος του cast της περίφημης σειράς «Umbrella Academy” & “Handsmaid Tale” και ο βραβευμένος με BAFTA σεναριογράφος Alan Keane υπεύθηνος για τα σενάρια των Space Chicken form Space, OddBods και της δημοφιλούς σειράς Black Mirror. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας www.tafestival.gr, σε μια ειδικά διαμορφωμένη και εύκολη στην χρήση πλατφόρμα “streaming on demand”».

Το φεστιβάλ θα «ανοίξει» με την ομιλία του ο Παναγιώτης Κυριακουλάκος, αντίπροεδρος της Asifa Hellas, με την ευκαιρία εορτασμού των 75 χρόνων Ελληνικού Animation. Κατά τη διάρκεια του T.A.F. θα πραγματοποιηθούν webinars, όπου οι καλεσμένοι θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό, καθώς επίσης και το πρώτο Balkan Animation Pitching Forum (BAF) κατά το οποίο παραγωγοί και studio από τα Βαλκάνια θα παρουσιάσουν τα project τους σε διακεκριμένους παραγωγούς και διανομείς από όλο τον κόσμο.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με απονομή βραβείων, ενώ για πρώτη φορά το κοινό θα φέρει το ρόλο του κριτή με το ομότιτλο «βραβείο κοινού».

Το Thessaloniki Animation Festival συνχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδος και το στηρίζουν το Ίδρυμα Heinrich Böll Ελλάδος, το δίκτυο οργανώσεων Select Respect και τα I.I.E.K. ΔΕΛΤΑ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.