Blog

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Δημήτρης Αντωνίου, στα είκοσι εννιά του χρόνια, δε σταματάει στιγμή να δημιουργεί, παρά το πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα δεκαέξι του χρόνια.

Πραγματοποίησε σε μόλις τέσσερα χρόνια τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής του διατριβής είναι τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 2010-2015. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συμμετέχει σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Ίδρυσε και διεύθυνε την παρέα του C’est la vie απ’ το 2013 έως το 2018, δίνοντας χρώμα με γκράφιτι και μοιράζοντας αισιοδοξία σε σχολεία και πάρκα της πόλης. Επίσης, έχει γράψει τρία λογοτεχνικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο αποτελούν συλλογές διηγημάτων με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή» και «Ας είναι όνειρο αυτό», ενώ πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ένας καλύτερος άνθρωπος». Ακόμη, έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και συμμετείχε ως ηθοποιός στην θεατρική παράσταση «Στα καλά του καθισμένου».

Τέλος, εμπνεύστηκε την ιδέα και έγραψε το σενάριο για το πρώτο κόμικς οδικής ασφάλειας με τίτλο «Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια», σε σχέδιο Πάνου Γιάκα, το οποίο διανέμεται από τον Δημήτρη και την Τροχαία Θεσσαλονίκης σε σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.