Blog

Επιστροφή στο…μέλλον μέσα από τo κόμικς του μουσικού συγκροτήματος SILVERNITE!

Οι Ούρις εισβάλουν απροειδοποίητα στην Γη και την καταλαμβάνουν. Καταστρέφουν, σκοτώνουν και καίνε τα πάντα…

Η ανθρωπότητα δείχνει καταδικασμένη σε αφανισμό. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων όμως καταφέρνει μέσα στον χαμό να επιβιβαστεί στο σκάφος Αέρωφ και να δραπετεύσει από τον επαπειλούμενο πλανήτη Γη με τελικό προορισμό την Αφροδίτη. Εκεί θα δοκιμάσουν να επιβιώσουν, να ξαναχτίσουν τον πολιτισμό τους και να ορθοποδήσουν για να αντεπιτεθούν.

Αυτό είναι το σύμπαν στο οποίο μας εισαγάγουν οι Silvernite μέσα από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους ιστοριών τους· ένα σύμπαν στο οποίο τρεις ήρωες θα προτοστατήσουν στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν τον ανθρώπινο κόσμο και να αποτελέσουν έτσι την αιχμή του δόρατος απέναντι στους σατανικούς εξωγήινους Ούρις!

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την αισθητική των κόμικς επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’80 και παίζει συμπληρωματικό ρόλο στις μουσικές εκδόσεις του μουσικού συγκροτήματος Silvernite. Με την κυκλοφορία κάθε μουσικού άλμπουμ τους, συνεπικουρικά με το αντίστοιχο τεύχος κόμικς, θα παρουσιάζουν και τις περιπέτειες των τριών αυτών ηρώων. Περιττό εδώ να αναφέρουμε πως την εικονογράφηση του πρώτου τεύχους (και απ’ οτι μαθαίνουμε και των υπολοίπων…) την ανέλαβε ο Νίκος Καμπασελέ, που με την περυσινή κυκλοφορία του άλμπουμ κόμικς ΘΥΕΛΛΑ, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον όσων αγαπούνε την επιστημονική φαντασία, αλλά με μια πινελιά ρετρό αισθητικής!

Οι Silvernite είναι ένα Ελληνο-Φιλανδικό synthwave/melodic rock συγκρότημα που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019. Το ντεμπούτο Ep τους με τίτλο “So It Began” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, τραβόντας την προσοχή αρκετών οπαδών αυτού του μουσικού χώρου παγκοσμίως. To EP αυτό παρουσίασε την ιστορία των Silvernite, που είναι και η βασική πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές κυκλοφορίες τους. Ο νέος, ομώνυμος δίσκος τους θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 από την Valve Studio Records. H μουσική είναι επηρεασμένη από την Pop και Rock σκηνή της δεκαετίας του ’80 με μια φρέσκια όμως ανάσα, που πηγάζει από την σημερινή νοσταλγία για αυτήν την εποχή. Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του δίσκου θα κυκλοφορήσει και το πρώτο κόμικ τεύχος της ιστορίας, που κατ’ αντιστοιχία προς τις μουσικές τους συνθέσεις, υιοθετεί πολύ πετυχημένα την αισθητική αντίστοιχης θεματολογίας εκδόσεων κόμικς και τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων της εποχής εκείνης, αποδεικνύοντας έτσι την προσαρμοστικότητα της πένας του δημιουργού Νίκου Καμπασελέ

Το καινούργιο, ομότιτλο τους άλμπουμ πληροφορούμαστε πως θα περιέχει 11 μουσικά κομμάτια συνολικά με τους εξής τίτλους:
01 Ti Hypermaho (Anthem)
02 Silvernite
03 Raise Your Hands
04 Desperate Dreams
05 True Survivor
06 Angel Of The City
07 Danger Zone
08 Honestly
09 Broken Heart
10 Iron Eagle
11 Ti Hypermaho (The Hymn)

Η έκδοση του πρώτου τεύχους θα είναι διαθέσιμή σε δύο γλώσσες (αγγλικά και ελληνικά) και θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 μαζί με το ομώνυμο μουσικό άλμπουμ από την Valve Studio Records (Catalogue Number: VSR 2004).

Για το συγκρότημα μπορείτε να μάθετε περισσότερα και από τις παρακάτω σελίδες:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.