Blog

Ένα κόμικς για την οδική…ανασφάλεια!

Φανταστείτε ένα κόμικς που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Πως θα έμοιαζε ένα τέτοιο κομικς;

Απ’ τη μιά, ενώ θα μιλάει για κάτι πολύ σοβαρό και σημαντικό, την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι ευχάριστο και ελκυστικό! Κι ενώ θα προσπαθεί να λύσει ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα, θα πρέπει να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να το καταλαβαίνουν εύκολα και μικροί και μεγάλοι. Φανταστείτε λοιπόν ένα κόμικς που θα βοηθήσει όλους εμάς να πιστέψουμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές !

Ακριβώς ένα τέτοιο κομικς φαντάστηκε και έγραψε ο Δημήτρης Αντωνίου, που βρέθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τροχαίο ατύχημα, όταν ήταν ακόμη παιδί και μαθητής στο σχολείο. Αφιέρωσε από τότε τη ζωή του ώστε κανένα άλλο παιδί, αλλά και ενήλικας, να μην χρειαστεί να περάσει αυτά που πέρασε ο ίδιος. Και πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορούμε να το καταφέρουμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το όνειρο του. Αυτό το ίδιο όνειρο μοιράζεται με τα παιδιά κατά τις επισκέψεις του στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου παρέα με το κομικς του Λέμε STOP στην Οδική Ανασφάλεια και μέσα από λόγια του, που είναι βγαλμένα από τη ζωή, παραδίδει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σε αυτό το όμορφο όνειρο συνέβαλαν και ο εικονογράφος Παναγιώτης Γιάκας, που έδωσε εικόνα και χρώμα στην ιδέα του Δημήτρη, όπως και οι Νίκος Δαλαμπύρας και Πάνος Κρητικός, ως υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου της Ένατης Διάστασης, που αγκάλιασαν το όλο εγχείρημα και του έδωσαν φτερά για να πετάξει!

Η πρώτη έκδοση του άλμπουμ αυτού μοιράστηκε σε 20.000 μαθητές, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τώρα είναι διαθέσιμη η ‘β έκδοση! 

Όσοι λοιπόν εκπαιδευτικοί και γονείς συμμερίζεστε το ίδιο όνειρο, για νέους με σωστή κυκλοφοριακή παιδεία και δρόμους ασφαλέστερους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δημήτρη Αντωνίου και να προγραμματίσετε μία επίσκεψη του ιδίου και στο δικό σας σχολείο! Θα τον βρείτε στη σελίδα του στο facebook πληκτρολογώντας το ονομ/νυμο του «Δημήτρης Αντωνίου» ή @dimitrisantoniou.gr, αλλά και στο mail του που είναι dimitrisantoniou.gr@gmail.com

Οι δύο δημιουργοί θα μιλήσουν για το έργο τους μέσω ενός βίντεο που θα προβληθεί σε πρεμιέρα μέσω του καναλιού του Comic N’ Play στο youtube την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 19.00 και θα απαντούν στις ερωτήσεις και τα σχόλια όσων ενδιαφέρονται μέσω live chat!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.