Blog

«Έφυγε» απο την ζωή ο σκιτσογράφος Δ. Νικολαΐδης.

Σε ηλικία 52 ετών πέθανε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, έπειτα απο νοσηλεία δύο εβδομάδων στην Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Σερρών, λόγω επιπλοκών της νόσου covid-19.

O δημιουργός, με καταγωγή από την Ελευθερούπολη Κιλκίς, ζούσε και εργαζόταν επί χρόνια στην Θεσσαλονίκη και ήταν γνωστός τόσο λόγω των χιουμοριστικών σκίτσων του με σημείο αναφοράς τις ποντιακές καταβολές του, αλλά -κυρίως- για την σειρά τηλεοπτικών εκπομπών με τίτλο «Καρέ-Καρέ» που παρουσίαζε αρχικά σε τοπικής εμβέλειας σταθμούς (Εγνατία, Επιλογές) και κατόπιν και μέσω διαδικτύου (youtube). Μέσω των εκπομπών αυτών πρόσφερε μαθήματα για τις βασικές αρχές του σχεδίου, αντλώντας πολλές φορές την έμπνευση του και από χαρακτηριστικά τοπωνύμια της Μακεδονίας.

Το περιεχόμενο των εκπομπών αυτών, απευθυνόμενο κυρίως στις μικρές ηλικίες, συμπεριελήφθηκε από το 2011 και έπειτα και σε σειρά εκπαιδευτικών εγχειριδίων και dvd με τον τίτλο «Καρέ-καρέ μαθήματα σκίτσου για αρχάριους» (εκδόσεις Raster One).  Τα εγχειρίδια αυτά, μέσα από μια σειρά απλών ασκήσεων με ένα λιτό συνοδευτικό κείμενο, είχαν σχεδιαστεί από τον κ. Δ. Νικολαΐδη με στόχο να καθοδηγήσουν τους νέους δημιουργούς όλων των ηλικιών στα πρώτα τους βήματα στην δημιουργική έκφραση μέσω των σκίτσων, με αφορμή ποικίλες θεματικές ενότητες (η ζωή στην πολή, στην εξοχή, διάσημα μνημεία, ζώα της θάλασσας κλπ.).  Tέλος, σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς φορείς, ανέπτυξε έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα με το αυτό αντικείμενο σε συλλόγους και σχολεία σε όλη την Βόρειο Ελλάδα!

Το Comic N’ Play εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

πηγή εικόνας gr.times

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.