Blog

Το 3ο LAComics Festival – Σάμμερ Εντίσιο (γουιθάουτ ερκοντίσιο) / 28 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου!

Ίσως καποιοι να θυμούνται πως η περίοδος των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην χώρα μας ξεκίνησε αμέσως μετά την λήξη του 2ου φεστιβάλ κόμικς στην Λάρισα, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ανακοίνωση λοιπόν της διεξαγωγής του 3ου κατά σειρά φεστιβάλ δεν μπορεί παρά να μας γεμίσει για ελπίδες για μια επιστροφή στην πολυπόθητη «κανονικότητα», που για τους λάτρεις των κόμικς δεν σημαίνει τίποτα άλλο από σχετικές εκδηλώσεις, νέες εκδόσεις και επαφή με τους δημιουργούς!

Tο LAComics Festival λοιπόν είναι μία πολυθεματική εκδήλωση, που εστιάζει στο χώρο της 9ης τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.

Είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ, διάρκειας επτά ημερών, που συνδιοργανώνεται από το Project ΙππόΚαμπος, τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών «ΕΤουΚου» και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, Φέτος θα φιλοξενηθεί  και πάλι στον Μύλου του Παππά της Λάρισας, αυτή την φορά βέβαια, λόγω των υγειονομικών περιστάσεων αλλά και της εποχής του χρόνου, στον προαύλιο αυτού χώρο και το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει εκθέσεις comics και εικονογράφησης, εργαστήρια, ομιλίες και panels, παραστάσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και bazaar comics και σχετικών εκδόσεων.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει το ‘Larizona Dream’, ένα “fest in fest” προβολών, καθώς και ένα Artist Alley, με την συμμετοχή δημιουργών απ’ όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- οι οποίοι δίνουν το παρόν στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας μια μεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και comics εντύπων.

Στο LAComicsFestival το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές τέχνης παγκοσμίως, να γνωρίσει από κοντά δημιουργούς comics, να συζητήσει μαζί τους, να δει, αλλά και να προμηθευτεί τα έργα τους.

Το 3ο LAComicsFestival ή εναλλακτικά -σύμφωνα πάντοτε με το αυτοσαρκαστικό χιούμορ που χαρακτηρίζει την ομάδα της διοργάνωσης-  LAComicsFestival vol3 “ΣΑΜΜΕΡ ΕΝΤΙΣΙΟ”, θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2021 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό όλων των ηλικιών.

Περιλαμβάνει (συνοπτικά):

*Artist Alley με 50 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και 20 ντόπιους καλλιτέχνες οπτικής επικοινωνίας

*Bazaar εκδόσεων

*Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες

*Ομιλίες

*Θεατρική παράσταση

*2 unplugged lives στο θερινό σινεμά, από τοπικές μπάντες (Στράφι, Hidden from the Basement), καθώς και ένα live με τους Burger Project

*2 Εκθέσεις (η μία με έργα καλλιτεχνών και με τον θεματικό τίτλο Καρακαμπίλα, ενώ η δεύτερη με συλλεκτικές ελληνικές σπάνιες εκδόσεις)

*Προβολές ταινιών και animations

*Φιλοξενία του κινητού φεστιβάλ της Αμάλ

*Skate events

*Live grafitti και τοιχογραφίες σε σημεία μέσα στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.