Blog

To 6o Chaniartoon ξεκινάει!

Το νησί της Κρήτης έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί δυο εξαιρετικές διοργανώσεις στον χώρο των κόμικς και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για την διάδοση της 9ης τέχνης, μιας και η συγκεκριμένη περιοχή της χώρας μας έχει μια ιδιαίτερη αξία από τουριστικής απόψεως. Έτσι, ενώ η τουριστική σεζόν ξεκίνησε με το Cretan Comic Con στην πόλη του Ηρακλείου, τα Χανιά είναι αυτά που θα την «κλείσουν» με αντίστοιχο -φεστιβαλικό- τρόπο!

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που λάβαμε από την διοργάνωση του Chaniartoon, φέτος το διενθές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων θα έχει την εξής μορφή:

«Το διεθνές φεστιβάλ Chaniartoon, στην 6η έκδοσή τους βρίσκεται στην τελική του προετοιμασία και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του σε μια σειρά από πολυθεματικές δράσεις, όλες γύρω από το σκίτσο, την εικονογράφηση, τα κόμικς, το animation, το game design, αλλά και τις νέες τεχνολογίες (εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα).

Το πρόγραμμα του Chaniartoon θα περιλαμβάνει προβολές περισσότερων από 500 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, καθώς και περισσότερους από 60 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία στο φετινό Artist Alley. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν το πλήθος εργαστηρίων, παρουσιάσεων και ομιλιών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Chaniartoon ενδυναμώνει φέτος τον διεθνή χαρακτήρα του, πραγματοποιώντας την βραδιά απονομής βραβείων και ψηφοφορίας για το βραβείο κοινού, ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθιστώντας την Κρήτη ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα.

Το φετινό φεστιβάλ κινείται γύρω από την γενική θεματική του ήχου και της μουσικής. Αναζητάει έτσι τις συνδέσεις του ήχου με την εικόνα. Στο πλαίσιο αυτό οι θεατές θα μπορέσουν να επισκεφθούν μια πολύ

ιδιαίτερη έκθεση, η οποία εικονογραφεί από τη ροκ, μέχρι τα ρεμπέτικα και από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, μέχρι τον Luis Armstrong, ενώ περιλαμβάνει και διαδραστικά εκθέματα.

Στον εκθεσιακό χώρο θα μετακομίσει τις μέρες του φεστιβάλ η Chaniartoon Comic Library, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να διαβάσουν ιστορικά περιοδικά όπως Βαβέλ και Παρά Πέντε, αλλά και πλήθος εκδόσεων και αυτοεκδόσεων.

Από τις 5 έως τις 18 Σεπτεμβρίου τα Χανιά ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους σε ένα φεστιβάλ θεσμό για την Κρήτη, σε μια μια φαντασμαγορική εμπειρία σε μια «γιορτή» ποικίλων δράσεων. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Το φεστιβάλ έχει τη στήριξη σημαντικών φορέων: Το Yπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, καθώς και αρκετές εταιρίες και φορείς. Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, αποτελεί χορηγό επικοινωνίας.

Χώροι διεξαγωγής
Το 6ο Chaniartoon – International Comic & Animation Festival 2021 θα πραγματοποιηθεί:

Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: 5-18 Σεπτεμβρίου Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»: 12-14 Σεπτεμβρίου Πύλη Σαμπιονάρα: 5-15 Σεπτεμβρίου Πλατεία Κατεχάκη: 16-18 Σεπτεμβρίου

Επίσης, δράσεις θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στο Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων, καθώς και σε ποικίλους εξωτερικούς χώρους.»

Σύνδεσμοι μέσω των οποίων μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι:
http://www.chaniartoonfest.gr/
https://www.facebook.com/chaniartoon.fest
https://www.instagram.com/chaniartoon/
https://twitter.com/chaniartoon
https://www.tiktok.com/@chaniartoon
https://www.patreon.com/chaniartoon
info@chaniartoonfest.gr

To Comic N’ Play εύχεται θερμά καλη επιτυχία στους διοργανωτές και συμμετέχοντες του φεστιβάλ και ελπίζουμε σε κάποια επόμενη διοργάνωση να έχουμε την δυνατότητα να το επισκεφθούμε δια της ζώσης και να σας παρέχουμε εκτενέστερη και λεπτομερέστερη κάλυψη του!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.