Blog

Το TheComicCon (επιτέλους) διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη!

Το TheComicCon αποτελεί οπωσδήποτε μια απο τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του είδους της στα Βαλκάνια και εφόσον χρειάστηκε να περιμένουμε 2 ολόκληρα χρόνια, εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, μέχρις ότου να απολαύσουμε φεστιβαλικές διοργανώσεις αυτού του τύπου, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας προετοιμάσουμε για το τι ακριβώς θα δείτε όλοι όσοι την επισκεφθείτε!

Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της φετινής υπερηρωικής διοργάνωσης, που επιστρέφει από τις 23 ώς τις 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης !

«Το απόλυτο φεστιβάλ για τα κόμικς, το cosplay, τις ταινίες δράσης, τα βίντεο, board και card games (και όλα όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης) επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικό και ενδιαφέρον, γεμάτο από μοναδικά masterclasses και συναρπαστικούς καλεσμένους, για πρώτη φορά μετά το διετές, αναγκαστικό διάλειμμα λόγω της πανδημίας.

Στόχος τού «The Comic Con» ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, πριν από επτά χρόνια, είναι να φέρνει κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη κορυφαία ονόματα των κόμικς. Τις προηγούμενες χρονιές, έφερε στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους δημιουργούς – μεταξύ αυτών ο Frank Miller, ο Don Rosa, ο Giorgio Cavazzano, ο Mike Collins, ο Tanino Liberatore και αρκετούς ακόμη.Φέτος, φέρνει το «βαρύ πυροβολικό» των ιστοριών τής Marvel, τον βραβευμένο αμερικανό σεναριογράφο Jason Aaron που αυτό το διάστημα υπογράφει τον best seller τίτλο τής εταιρείας, “Avengers”. Μία από τις πιο γνωστές δουλειές του είναι το κόμικ “Thor”, που συνέγραφε επί επτά συνεχή έτη και το οποίο λειτούργησε ως βάση για την ταινία “Thor: Love and Thunder”.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι τού The Comic Con 6 περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους εξής σχεδιαστές, ηθοποιούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες:José Muñoz, John Royle, Francesco D’Ippolito, Brian Azzarello, Stephanie Phillips, Dave Lung, Boo Cook, Simon Davis, Vanesa R. Del Rey, Paolo Pantalena, Viktor Bogdanovic και τέλος ο Έλληνας ηθοποιός και κορυφαίος voice actor Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έχει δανείσει τη φωνή του σε μερικούς από τους πιο γνωστούς ήρωες κινουμένων σχεδίων, όπως ο Μπαγκς Μπάνι, ο Τουίτι, ο Χαχανούλης, ο Γκρινιάρης και ο Σκουντούφλης (από τα Στρουμφάκια), ο βάτραχος Κέρμιτ (από το Μάπετ Σόου), ο Ζάζου (από τον «Βασιλιά των λιονταριών») και πολλούς ακόμη.

Σταθερή αξία (και) στο The Comic Con 6 αποτελούν οι έλληνες δημιουργοί (τόσο οι παλαιότεροι, οι οποίοι κάνουν ήδη λαμπρή καριέρα εντός και εκτός συνόρων, όσο και τα νεότερα ταλέντα, που έρχονται να εμπλουτίσουν, ως νέο αίμα, αυτόν τον σπουδαίο καλλιτεχνικό χώρο), οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν φέτος το «παρών» στη διοργάνωση σε πρωτόγνωρους αριθμούς, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, το The Comic Con 6 θα τιμήσουν περισσότεροι από 170 έλληνες καλλιτέχνες! Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικές εταιρείες έκδοσης κόμικς, επιχειρήσεις λιανικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο, έλληνες cosplayers και πολλά ακόμη.

Όπως συμβαίνει σε κάθε του διοργάνωση, το The Comic Con ενώνει τις δυνάμεις του με τους φορείς τής πόλης σε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και συνεργειών. Σταθερός συνοδοιπόρος του επί πολλά έτη, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αγκαλιάζει έμπρακτα και με θέρμη μία διοργάνωση που έρχεται να προσφέρει προστιθέμενη αξία στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο θα πραγματοποιηθούν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Η αρχή θα γίνει με το masterclass «Motion comic: Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του», στο οποίο ο motion graphic designer Ευάγγελος Μολυβιάτης θα συστήσει στο κοινό μία νέα, πρωτοποριακή κατηγορία καλλιτεχνικής δημιουργίας. Την ίδια στιγμή, το σεμινάριο με τίτλο «Leonardo: Από την αναγεννησιακή Τοσκάνη στους υπονόμους τής Νέας Υόρκης» έχει ως κεντρικό θέμα την επιρροή τού Λεονάρντο ντα Βίντσι στην ποπ κουλτούρα τού 20ου και 21ου αιώνα. Θα πραγματοποιηθεί από τον εικαστικό, comic artist και illustrator Μανώλη Φραγγίδη. Τέλος, το workshop με τίτλο «Colorful world: Βασικές αρχές τού body painting» με τη διακεκριμένη make up artist Κίκα Κουπαράνη θα ρίξει φως και χρώμα σε αυτήν την ιδιαίτερη μορφή τέχνης, που συναρπάζει τα νεανικά (και όχι μόνο) κοινά. Και οι τρεις δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Δύο νέες συμπράξεις εγκαινιάζει φέτος το The Comic Con και σε συνεργασία με το Film Office τής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί το masterclass «Storyboard: Από το χαρτί στην οθόνη» από τον William Simpson, δύο φορές βραβευμένο με EMMY Award, storyboard και conceptual artist τής τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο “Game of Thrones”.Ο δημοφιλής σχεδιαστής και καλλιτέχνης θα μιλήσει για την αναγκαιότητα του storyboard στις κινηματογραφικές παραγωγές, θα εξηγήσει τον τρόπο δουλειάς του και θα απαντήσει στις απορίες των παρευρισκόμενων δημιουργών και του κοινού. Ειδικότερα οι επαγγελματίες του κινηματογράφου, του animation και των video games που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους πάνω στο storyboard (ή να κάνουν, έστω, μια πρώτη γνωριμία με αυτό).

Και οι συνέργειες δεν σταματούν εδώ: σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic, το The Comic Con 6 διοργανώνει masterclass με τίτλο “Concept Art for Film Production”, με εισηγητή τον Martin Topolski, Lead Concept Artist από τη World Wide FX των Nu Boyana Studios στη Σόφια. Ο Martin θα μας δώσει πολύτιμη γνώση για το τι σημαίνει να εργάζεται κάποιος ως Concept Artist στην κινηματογραφική βιομηχανία, ποια είναι η θέση του στο κινηματογραφικό «οικοσύστημα», αλλά και ποιες οι απαιτήσεις από τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Ο καλλιτέχνης έχει εργαστεί σε live-action παραγωγές φημισμένων εταιρειών, όπως η Disney, η 20th Century Fox, η Millennium Media κ.ά. Πρόσφατα δείγματα της δουλειάς του μπορεί να βρει κάποιος στις ταινίες Memory (2022) και The Princess (2022), ενώ στα σκαριά βρίσκονται και μερικά ακόμη σημαντικά projects με τη Disney.

Από την αγαπημένη σας διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένα από τα πιο δημοφιλή section: τα διοράματα με Playmobil. Οι Playmofriends θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας.

Επίσης, ο Σύλλογος LEGO Βορείου Ελλάδος thebrik.gr έχει ετοιμάσει τα δικά του διοράματα, aνάμεσά στα οποία συγκαταλέγεται και η «Βουλή των Ελλήνων», η οποία θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό. Η δημιουργία αυτή του συλλέκτη Γιώργου Πατέλη, αποτελεί μία μικρογραφία του κτιρίου της Βουλής και αποτελείται από 4.842 κομμάτια Lego! Ετοιμάστε τα κινητά σας και μην αγγίζετε…

Τέλος, όπως συνέβη και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, το Τhe Comic Con θα σταθεί για ακόμη μία φορά αρωγός ενός φορέα που στέκεται δίπλα στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας. Φέτος, θα στηρίξει την ομάδα Therapy Dogs, που προσφέρει έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες τού πληθυσμού μέσω της επαφής παιδιών και ενηλίκων με ζώα, για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, της ψυχολογίας, της διάθεσης και της ικανότητας.

Ελάχιστες λοιπόν ημέρες απομένουν για την πολυαναμενόμενη έναρξη του The Comic Con 6, που σηματοδοτεί και την επιστροφή του μετά την περιπέτεια της πανδημίας. Ελάτε και ανακαλύψτε τον σούπερ ήρωα που κρύβετε μέσα σας, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-Helexpo, στη Θεσσαλονίκη.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Το Thessaloniki Comic Convention -The Comic Con 6 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 ώς τις 25 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ Helexpo.
Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00.
Εισιτήρια: €8 (ημέρας), €16 (τριημέρου). Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 8 ετών. https://www.viva.gr/tickets/festival/the-comic-con-6».

Την αφίσα της φετινής διοργάνωσης φιλοτέχνησε ο δημιουργός Γιώργος Καμπάδαης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα τής διοργάνωσης, εδώ: www.thecomiccon.gr

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.