Blog

Comic N' Play Νέα

Αίτηση συμμετοχής για την Νησίδα Καλλιτεχνών (Αrtists’ Αlley) του φετινού Comic N’ Play.

Οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.) διοργανώνουν την επετειακή έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic Ν’ Play 2022 με τίτλο Τα 20χρονα.

Η έκθεση διοργανώνεται για 20η χρονιά και αποτελεί έτσι έναν καταξιωμένο και αναγνωρισμένο θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και της χώρας μας. Φέτος, θα διεξαχθεί στο χώρο της Αποθήκης Γ΄ του Ο.Λ.Θ., από τις 2 έως τις 4-12-2022.

Η έκθεση κόμικς που πλαισιώνει το Comic Ν’ Play αποτελεί από το 2001 ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα. Η φετινή έκθεση φέρει τον τίτλο Τα 20χρονα και τιμώμενος καλλιτέχνης αυτής θα είναι ο δημιουργός κόμικς και εικονογράφος Νίκος Καμπασελέ από την Αλεξανδρούπολη.

Στο Comic Ν’ Play 2022, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των προηγούμενων ετών, θα υπάρχει όπως και στην τελευταία δια ζώσης διοργάνωση μας (Δεκέμβριος 2019) ειδικά διαμορφωμένος χώρος bazaar στο ισόγειο του χώρου της αποθήκης Γ’, όπου επιχειρήσεις και καταστήματα που κινούνται σε χώρους συναφείς με το αντικείμενο της εκδήλωσης, θα έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν τα προϊόντα τους, ενώ σε ξεχωριστό τμήμα, στον επάνω όροφο, θα αναπτυχθεί Νησίδα Καλλιτεχνών (Αrtists’ Αlley) για τους δημιουργούς που επιθυμούν να παρουσιάσουν τα έργα τους αυτόνομα.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ η διοργάνωση θα υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης.

Έτσι λοιπόν, οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην φετινή Νησίδα Καλλιτεχνών, θα πρέπει να αποστείλουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το ονοματεπώνυμο τους στην διεύθυνση: info@comic-n-play.gr

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση μας, θα ακολουθηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και ώρα αποστολής του αιτήματος του ενδιαφερόμενου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες υποχρεούνται να παρουσιάσουν στον πάγκο τους τουλάχιστον μια (1) έκδοση ή αυτοέκδοση κόμικς στην οποία συμμετέχουν ως δημιουργοί (σενάριο ή/και σχέδιο). Αυτό μπορεί φυσικά να συμπεριλαμβάνει και κάποιο περασμένο κατάλογο της Comic N’ Play. Οι καλλιτέχνες υποχρεούνται να αφήσουν ένα αντίτυπο από την κάθε έκδοση που παρουσιάζουν προς το αρχείο της διοργάνωσης.

Τα τραπέζια που θα παρέχει η διοργάνωση στους καλλιτέχνες έχουν συνολικό μήκος 2 μ. και φάρδος 1,2 μ. και συνεπώς οι συμμετέχοντες θα εξυπηρετούνται ανά δυάδες. Οι καλλιτέχνες θα τοποθετηθούν σε τραπέζια κατά αλφαβητική σειρά, όπως αυτή προκύπτει με βάση το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν (ξεκινώντας από αυτά με ελληνικούς χαρακτήρες).

Σε περίπτωση που κάποιος καλλιτέχνης επιθυμεί διπλό χώρο για την ανάπτυξη/παρουσίαση των έργων του (2μ επί 1,2 μ.), τότε για τον επιπλέον χώρο θα πρέπει να περιμένει σχετική ενημέρωση μετά την πρώτη φάση καταγραφής των συμμετοχών (14 Νοεμβρίου 2022).

Η διοργάνωση θα παρέχει φύλαξη του εκθεσιακού χώρου. Ωστόσο, η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές ή απώλειες έργων των καλλιτεχνών.

Όλα τα αιτήματα που θα υποβληθούν στην παραπάνω διεύθυνση θα λάβουν απαντητικό μήνυμα σχετικά με την αποδοχή ή όχι της αίτησης.

Θα χαρούμε να σας έχουμε και φέτος κοντά μας!

Η ομάδα του Comic N’ Play

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.