Title image

Εθελοντές

Η έκθεση comics και παιχνιδιών στρατηγικής είναι μία ιδέα που έλαβε σάρκα και οστά κατά την διάρκεια της 3ης «Φοιτητικής Εβδομάδας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης,  (αν και οι ρίζες αυτής χάνονται μερικά χρόνια πιο πίσω) και είναι πνευματικό παιδί  ορισμένων ανθρώπων που εξακολουθούν με το ίδιο μεράκι  και ενδιαφέρον  -παρόλο που έχουν μεσολαβήσει τόσα χρόνια- να συνεισφέρουν στην διοργάνωση της.

Η έκθεση αυτή δηλαδή διοργανώνεται από λάτρεις των comics, της φαντασίας και των επιτραπέζιων παιχνιδιών και απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών με το αυτό ενδιαφέρον, με απώτερο σκοπό να τους φέρει σε επαφή, αλλά και να υποστηρίξει και να διαδώσει περισσότερο  την κουλτούρα τους αυτή.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δημιουργούς και λοιπούς συνεργάτες μας δεν ανταμείβεται χρηματικά για την προσφορά του στην έκθεση και η διοργάνωση μας δεν απευθύνθηκε ποτέ σε «τρίτους» για την στελέχωση και διεκπεραίωση της, αναζητώντας την  πιο «επαγγελματική» τους συμβολή. Όλες οι προσφερόμενες παροχές της εκθέσεως (εργαστήρια, ομιλίες, τουρνουά παιχνιδιών, επιδείξεις) στελεχώνονται από άτομα που είναι αφοσιωμένοι χομπίστες στον χώρο τους, γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους και που συμμετέχουν στην έκθεση μας αφιλοκερδώς.

volunteers-gr

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Φυσικά, όπως είναι επόμενο για μία διοργάνωση που έχει αποκτήσει κάποιες απαιτήσεις και έχει θέσει κάποια στάνταρτ, είναι και λογικό πως θα υπάρχει συνεχώς η ανάγκη για να στελεχωθεί από ομοϊδεάτες, χομπίστες , που θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά και να συνδράμουν με τον τρόπο τους στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η προετοιμασία για την κάθε μας έκθεση ξεκινάει αρκετούς μήνες νωρίτερα, (σχεδόν με την λήξη της κάθε έκθεσης) και οι ανάγκες μας σε υλική υποστήριξη, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, είναι πάντα μεγάλες.

Οι ανάγκες αυτές συμπεριλαμβάνουν τόσο χειρονακτική εργασία -ιδίως κατά τις ημέρες διεξαγωγής της εκάστοτε εκθέσεως-  όσο και ανάγκες γραμματειακής υποστήριξης, αρθογραφίας, διαφήμισης, δημιουργικής εργασίας, αποδελτίωσης, φύλαξης, επικοινωνίας και καθαριότητας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΟΥ COMIC N’ PLAY.

Ο πιο προφανής λόγος για την συμμετοχή κάποιου ως εθελοντή στη δημιουργική ομάδα της διοργάνωσης μας, είναι το πάθος του για το χόμπι του, είτε αυτό λέγεται comics, είτε επιτραπέζια παιχνίδια. Οι άνθρωποι που νιώθουν πως έχουν μια πιο προσωπική σύνδεση με τα παραπάνω αντικείμενα, όπως άλλωστε κι εμείς, δρούνε εθελοντικά στην κοινότητα τους για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέρος για να απολαμβάνουν το χόμπι τους, αλλά και να το μεταδώσουν και σε άλλους!

Ως εθελοντής στην ομάδα του Comic N’ Play, θα σας δοθεί η ευκαιρία να εντοπίσετε την μορφή του χόμπι σας που σας εκφράζει καλύτερα, να αξιοποιήσετε τις καλές πλευρές του χαρακτήρα σας, να αναπτύξετε κοινωνικότητα με υγιή τρόπο, να προβληθείτε αλλά και να διαμορφώσετε ένα καλύτερο πρόσωπο στην κοινότητα του χόμπι σας, να δημιουργήσετε καινούργιους και ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με άτομα που συμμερίζονται το ίδιο πάθος με εσάς και- γιατί όχι- να ανακαλύψετε τα «μυστικά» που ίσως σας χρησιμέψουν στο μέλλον, αν ποτέ επιλέξετε να ασχοληθείτε με το χόμπι σας πιο επαγγελματικά!

Η εθελοντική εργασία μπορεί να είναι επίπονη, πολύωρη ή και σκληρή πολλές φορές, όμως σίγουρα είναι διασκεδαστική και επίσης άκρως ικανοποιητική!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να γίνεται κι εσείς ενεργό μέλος της διοργανωτικής ομάδας του Comic N’ Play και πιστεύετε πως μπορείτε να αναλάβετε κάποιο πόστο υπεύθυνα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η ομάδα μας συστηματικά διοργανώνει συναντήσεις, συχνά σε εβδομαδιαία βάση, όπου συζητιούνται ανοιχτά τα όποια διοργανωτικά ζητήματα προκύπτουν, γίνεται καταμερισμός ευθυνών και λαμβάνονται αποφάσεις.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.