Blog

BE THERE! Το φεστιβάλ animation της Κέρκυρας!

Η 4η έκδοσή του Be there! Corfu Animation Festival ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα!

To Be there! Corfu Animation Festival είναι ένα διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation, το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ANIMATE CORFU. Έχει μια σταθερή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιομιο και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας και θεσμικούς φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Τσεχίας, την Πρεσβεία της Πολωνίας, την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες βραβευμένους με βραβείο Oscar και Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών. Η 4η έκδοσή του διεξάγεται από 16 ως 19 Οκτωβρίου 2014, με 165 ταινίες στα διαγωνιστικό του και αφιερωματικό του πρόγραμμα. Φετινοί του καλεσμένοι είναι ο παραγωγός της ταινίας “Περσέπολις” Marc Jousset, η υποψήφια για Oscar animator από την Τσεχία Michaela Pavlatova, ενώ αφιερώματα όπως εκείνο των ταινιών με θέματα LGBT, ντοκυμαντέρ για τον άγνωστο Disney της Ολλανδίας, διάλεξη για την ελληνική τηλεοπτική διαφήμιση animation από την Ελένη Μούρη, και βέβαια η πασίγνωστη Πολωνική σχολή animation του παρελθόντος και του παρόντος συμπληρώνουν το πρόγραμμα. 5 ταινίες μεγάλου μήκους, ανάμεσά τους και 3 πανελλήνιες πρεμιέρες, αλλά και το road movie Tito on Ice, συνδυασμός video, animation και εναλλακτικής μουσικής ροκ σκηνής δίνουν μια διαφορετική ματιά στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Οι καλύτερες ταινίες του φετινού φεστιβάλ θα προβλήθούν και στην Θεσσαλονίκη, σε ειδική εκδήλωση, κατά την διάρκεια της έκθεσης comics “ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ” 2014, την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στην αίθουσα προβολών του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Την προβολή θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του “Be There! Animation festival, Βασίλης Κρουστάλλης“.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φετινό φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων της Κέρκυρας, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοτόπο της διοργάνωσης:

http://www.betherefest.gr/http://www.betherefest.gr/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.