Blog

ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΟΥΑ

Ο Αβραάμ Κάουα γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας, κριτικός, και θεωρητικός του πολιτισμού.

 Αρχικά ως συντάκτης στη Βαβέλ και, μετά την απόκτηση του διδακτορικού του πάνω στο μεταμοντερνισμό από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στη θητεία του ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ασχολήθηκε με τη συγγραφή και επιμέλεια μιας πλειάδας μελετών και άρθρων πάνω στον σύγχρονο πολιτισμό.

Ενδεικτικά αναφέρονται η μελέτη: “Εικονικά Βλέμματα: Μεταμοντέρνα Αφήγηση στα Κόμικς, τον Κινηματογράφο και τη Λογοτεχνία” (εκδόσεις futura, 2002), η συλλογή δοκιμίων: “Θέα από Ψηλά: Φαντασία και Αφήγηση στα Κόμικς” (εκδόσεις Ηλίβατον, 2010), καθώς και δοκίμια στις συλλογές “The Routledge Companion to Science Fiction” και “Fifty Key Figures in Science Fiction” (Routledge, 2009), αλλά και πρόσφατα στο “The International Journal of the Image vol.4 issue 4” (Αύγουστος 2014).

Παράλληλα, συνεχίζει να ασχολείται με τη λογοτεχνική συγγραφή, με τα έργα του να περιλαμβάνουν τη συλλογή διηγημάτων “Τι Τραγουδούσαν οι Σειρήνες” (futura, 2004), τα δύο βιβλία της σειράς “Το Κουτί της Πανδώρας”, “Το Ασήμι που Ουρλιάζει” (Jemma Press, 2009), και το “Νεκρό Δέρμα” ( εκδόσεις Jemma Press, 2011), καθώς και το νέο του μυθιστόρημα “Ο Προσκεκλημένος” (Jemma Press, 2014).

Ο Αβραάμ Κάουα, προσκεκλημένος της διοργάνωσης “ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ” θα προλογίσει την ομιλία του Ιρλανδού δημιουργού Will Simpson, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο “Στέφανος Δραγούμης” του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.