Blog

SOLOUP

Ο Αντώνης Νικολόπουλος (“Soloup“) έχει σπουδάσει Πολιτικές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αθήνα) και είναι διδάκτωρ του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη).

 Με γελοιογραφίες, comics, comic strips (αλλά και με εικονογραφήσεις, γελοιογραφικά φωτομοντάζ και άρθρα σχετικά με τα σκίτσα) έχει εργαστεί σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά όπως «Το Ποντίκι», «Βήμα της Κυριακής», «Goal news», «Βαβέλ», «Γαλέρα», «Ως3», «Σχεδία» και αλλού.

Εκτός από τις εκδόσεις «Κέδρος» έχει ακόμα συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους «Πατάκη», «Futura», «Μεταίχμιο», «ΚΨΜ», «Στρατής», «Τόπος» και άλλους, όπως και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 13 προσωπικά άλμπουμ με γελοιογραφίες και comics, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε η διατριβή του με τίτλο «Τα Ελληνικά Comics», η πληρέστερη μέχρι σήμερα έρευνα για την ιστορία και την εξέλιξη των Ελληνικών εικονογραφηγημάτων. Το «Αϊβαλί» είναι το πρώτο του μεγάλο graphic novel!

Ο Soloup θα κάνει παρουσίαση του νέου του άλμπουμ του με τίτλο “Αϊβαλί” (εκδόσεις Κέδρος) το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο “Στέφανος Δραγούμης” του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σχετικά με αυτή την βιβλιοπαρουσίαση διαβάστε εδώ.

www.soloup.net

anthropolikos.wordpress.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.