Blog

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ MANGA

Το Manga εν έτη 2014 είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς μορφές αφηγηματικής τέχνης στον πλανήτη. Τι είναι όμως αυτή η περίεργη μορφή Ιαπωνικού comic; Πως φτιάχνεται; Πως δουλεύουν οι δημιουργοί του; Τι υλικά χρησιμοποιούν; Μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό;

 Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εκπαιδευτικό εργαστήριο “Making Manga” της Inkorrekt.

Το εργαστήριο θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη και δεν απαιτεί εμπειρία πάνω στο αντικείμενο.

Part 1 – From Script to Paper / Από το σενάριο στο Χαρτί:

Την πρώτη μέρα του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την δημιουργική διαδικασία ενός Mangaka (δημιουργός Manga) από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την έκδοση του ολοκληρωμένου Manga. Θα γνωρίσουν τα υλικά που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές, τον τρόπο που εργάζονται οι δημιουργικές ομάδες στην Ιαπωνία και το πως ένα σενάριο ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο χαρτί.

Part 2 – Manga Drawing Techniques/ Τεχνικές Σχεδιασμού Manga:

Την δεύτερη μέρα του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με κάποιες τεχνικές σχεδιασμού Manga και θα εξασκηθούν σε βασικό επίπεδο στην δημιουργία χαρακτήρων και τοπίων στο χαρτί με Manga τεχνοτροπία. Τέλος θα συζητήσουν για την “σκηνοθεσία” μίας σελίδας Manga.

Εισηγητής: Παπαγιάγκου Αλέξανδρος (Δημιουργός Manga/Comics, μέλος της ομάδας Inkorrekt και κριτικός ταινιών)

Χώρος: Αίθουσα 19, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Ώρες:Mέρος Πρώτο: Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, 16.00 μ.μ. με 18.00 μ.μ.

        Μέρος Δεύτερο: Σάββατο 22 Νοεμβρίου, 18.00 μ.μ. με 20.00 μ.μ.

Για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και ενήλικες.

Το εργαστήριο σχεδίασης manga διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη/χορηγία του καταστήματος Otakustore.gr

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.