Blog

To δίκτυο “Requiem For Greece” στην έκθεση “MIΣΟ ΛΕΠΤΟ”

Το δίκτυο Requiem for Greece αποτελείται από τους παίκτες των παιχνιδιών Thessaloniki by Night, Athens by Night και Heraklion by Night, και οργανώνεται από τρεις Storytellers, τους Αλέξη, Δημήτρη και Νίκο αντίστοιχα.

Οι Storytellers αυτοί είναι μέρος της λέσχης RPG “Botch”, και παίζουν και οργανώνουν και αρκετά περισσότερα RPG διαφορετικής θεματολογίας και genre.

Το παιχνίδι στο οποίο βασίζεται το Requiem for Greece, είναι ένα παιχνίδι ρόλων, το Vampire: the Requiem, ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια ρόλων, με μία μικρή παραλλαγή: αντί να παίζεται γύρω από ένα τραπέζι, οι παίκτες δρουν ως “ηθοποιοί” και αναπαριστούν τις δράσεις του χαρακτήρα τους, σύμφωνα με τους κανόνες του Mind’s Eye Theater της White Wolf/CCP. Η θεματολογία του παιχνιδιού βασίζεται στην παραδοχή πως οι χαρακτήρες των παικτών είναι βαμπίρ, και η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις αντιξοότητες που βιώνουν εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα πολιτικά παιχνίδια, τις αέναες προσωπικές διαμάχες, καθώς και την εξερεύνηση των σκοτεινών πτυχών του ζοφερού κόσμου στον οποίον κινούνται.

Ο λόγος που έχει δημιουργηθεί αυτό το δίκτυο, είναι για να μπορούν οι παίκτες να μοιράζονται ένα κοινό “φανταστικό κόσμο” σε όλη την Ελλάδα, με μια ακόμα πόλη, το Ηράκλειο Κρήτης, να ετοιμάζεται να μοιραστεί το παιχνίδι της μαζί τους. Αυτήν την στιγμή, η βάση παικτών έχει ξεπεράσει τους 30 παίκτες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και όλο και πληθαίνουν. Στο διάστημα αυτό, οι πράξεις των παικτών της μίας πόλης, επηρρεάζουν, φανερά αλλά και υπόγεια, τις πράξεις των παικτών στις άλλες πόλεις. Πρόκειται δηλαδή για ένα “ζωντανό” διαδραστικό παιχνίδι!

Η παρουσίαση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 20.00 μ.μ., θα συμπεριλαμβάνει μια σύντομη εισαγωγή για το τι είναι R.P.G., κάποια πράγματα για το Vampire και την μυθολογία του, την φύση του Live Action Role Playing  (Λ.Α.Ρ.Π.) και τον τρόπο με τον οποίον εκτυλίσσονται τα παιχνίδια μιας τέτοιας μορφής και στην συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα παιχνίδια του δικτύου Requiem for Greece, αλλά και το πως συνδέονται μεταξύ τους.

Υποστηρικτικά σε αυτήν την παρουσίαση, θα μπορούμε να έχουμε και ένα σύνολο από ψηφιακά slides, αν αυτά υποστηρίζονται από την διοργάνωση, αλλά και έντυπο υλικό που έχουμε φτιάξει εμείς, για να μοιράσουμε στους παραβρισκόμενους. Σε περίπτωση που είναι δυνατόν να έχουμε και εκτεταμένο χρόνο, θα μπορούσαμε ακόμα και να διοργανώσουμε ένα σύντομο παιχνίδι στο ύφος του Requiem for Greece.

Το demo που θα παρουσιαστεί, βασίζεται στο γνωστό βιβλίο “Συνέντευξη με ένα Βρικόλακα”. Μερικοί από τους παίκτες του Requiem for Greece θα βρίσκονται στον χώρο της έκθεσης, για να υποδυθούν τους χαρακτήρες τους σε μία one-on-one in-character συζήτηση με τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν την φύση του βρικόλακα -όπως παρουσιάζεται στο παιχνίδι- αλλά φυσικά και την προσπάθεια του παίκτη να υποδυθεί αυτό το πλάσμα. Μία τέτοια εμπειρία, σκοπέυει να δώσει στους επισκέπτες μία σαφή εικόνα του L.Α.R.P. μέσω μίας διαδραστικής συμμετοχής.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.