Blog

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ – ΟΜΙΛΙΑ

«Δημοκρατία, οικονομικό μοντέλο και κοινωνικές πολιτικές»

Στρογγυλή τράπεζα/συζήτηση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα της γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Allatini-Dassault, η οποία θα φιλοξενεί τα έργα της εκθέσεως comics και επιτραπέζιων παιχνιδιών “MIΣΟ ΛΕΠΤΟ”, από τις 18.30 μ.μ.

Η θεματική του στρογγυλού τραπεζιού είναι:
Οι οικονομικές ήττες είναι πάντα κοινωνικές, αλλά πριν απ’ όλα και πολιτικές. Η υποχώρηση της δημοκρατίας οδηγεί στην καταστροφή του οικονομικού και κοινωνικού ιστού. Δύο έλληνες νομικοί, η Ιφιγένεια Καμτσίδου και ο Άγγελος Στεργίου και ένας γάλλος οικονομολόγος θα συζητήσουν το θέμα αυτό με ευκαιρία την ελληνική περίπτωση.

Οι συμμετέχοντες :
Ιφιγένεια Καμτσίδου
Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Συνταγματικού Δικαίου, διευθύντρια του τομέα δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, μέλος του Δ.Σ. της Ομίλου Συνταγματικού Δικαίου «Μάνεσης», Δικηγόρος.

Άγγελος Στεργίου
Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νομική Σχολή ΑΠΘ, μέλος της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό (2009), επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Κύπρου.

Gabriel Colletis
Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Toulouse 1-Capitole, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Εργαστηρίου μελετών και έρευνας πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων (Lereps) του Πανεπιστημίου της Toulouse, Μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Διεπιστημονικού Κέντρου Μελετών και Ερευνών για τη Γερμανία (CIERA) και του Ομίλου Οικονομικής Ανάλυσης της περιφέρειας Midi-Pyrénées, Ειδικός στη βιομηχανική οικονομία, καθώς και στην οικονομία της ανάπτυξης.

Εισαγωγή από τον Christophe Le Rigoleur, Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος για το κοινό είναι φυσικά ελεύθερη.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.