Blog

WILL SIMPSON

Ο William Simpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ ( 2000 AD, Warrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες  όπως ο Judge Dredd και ο  Roque Trooper. Στην συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις  2 μεγαλύτερες εταιρείες  αμερικανικών κόμικ, Marvel και DC Comics. Batman,  Hellblazer, Vamps, Transformers, Aliens είναι μερικοί από τους τίτλους  στους οποίους εργάστηκε , δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα.  
 
H κινηματογραφική μεταφορά του John Constantine (2005) είναι βασισμένη στην ιστορία Hellblazer Dangerous Habits, που δημιούργησε μαζί με τον Garth Ennis, ιστορία  που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη  του χαρακτήρα. 
 
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως storyboard artist έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες  (Reign of Fire,  Freeze Frame, Breakfast on Pluto, City Of Ember ).  Από το 2008 είναι ο storyboarder and conceptual artist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο Game of Thrones, δίνοντας  με το μολύβι του  «ψυχή» στον κόσμο του Westeros.
 
Ο κος Will Simpson, ως επίτιμος προσκεκλημένος της φετινής μας διοργάνωσης, θα παραθέσει ομιλία σχετικά με τις κινηματογραφικές του συνεργασίες, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 18.30 μ.μ. στο Βυζαντινό μουσείο Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την συνεργασία του πίσω από τις κάμερες, ειδικά για μεγάλες και απαιτητικές παραγωγές, όπως είναι φερειπείν η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.
 
Εργαστήριο σχετικά με τις ιδιαίτερες τεχνικές του Will Simpson στο σχέδιο, αλλά και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους για το εργαστήριο της Κυριακής 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Nehama, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.