Blog

ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Το 3D Origami είναι μια μορφή χαρτοδιπλωτικής τέχνης με τις ρίζες του στην Κίνα του 15ου αιώνα μ.χ, η αυθεντική ονομασία είναι Zheshi. Στην αρχή χρησιμοποιούνταν για γίνουν διάφορα αντικείμενα με χαρτί με έμφασή στη χρηστικότητα. Από τα 90s και μετά άρχισε να διαδίδεται στην Ασία και μετέπειτα στην Ευρώπη και Αμερική, η χρήση της τεχνικής για την δημιουργία αντικειμένων εικαστικών και διακοσμητικών ποικίλων μορφών και σχεδίων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3D ORIGAMI

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων την Έκθεσης Κόμιξ “Μισό λεπτό” στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα διεξαχθεί ένα εργαστήριο 3D ORIGAMI το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Γενικά για το 3D Origami και τις προετοιμασίες για την δημιουργία μιας φιγούρας
  • Τους διάφορους τρόπους χαρτοδίπλωσης και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
  • Επίδειξη του πως κατασκευάζουμε ένα 3D ORIGAMI
  • Υλικά για την δημιουργία 3D Origami για τους ενδιαφερόμενους που θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο.

σελίδα του ΧΑΡΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:
www.facebook.com/XARTINOSCOSMOS

O Χάρτινος Κόσμος είναι η επωνυμία που χρησιμοποιείται από τους δημιουργούς του εργαστηρίου για την γνωριμία του κόσμου με το 3D origami και quilling, με παράλληλη την εμπορική διάθεσή τους σε μικρή κλίμακα σε διαφορά φεστιβάλ και εκθέσεις, με έδρα την Θεσσαλονίκη και είναι οικογενειακό χόμπι.

Παρουσίαση: Βασίλης Καλοπαναγιώτης και Παρασκευή Λουκιανίδου

Χώρος: Αίθουσα 19, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Ώρες: Σάββατο 22/11 στις 17.00 μ.μ. και από Δευτέρα 24/11 εώς Παρασκευή 28/11, από τις 09.30 π.μ. εώς τις 13.00 μ.μ, ειδικά για σχολικά τμήματα.

Για όλες τις ηλικίες

Tα αναλώσιμα του εργαστηρίου είναι μια ευγενική χορηγία του καταστήματος ειδών ζωγραφικής και χόμπι ART TIME.

[widgetkit id=63]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.