Blog

Έκθεση comics και γελοιογραφίας στη Θεσσαλονίκη.

239 σκίτσα θα αναρτηθούν σε 13 μαγαζιά της Θεσσαλονίκης! Η Θεσσαλονίκη γεμίζει με comics από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2014!

Comics η 9η Τέχνη

Έκθεση Comics και γελοιογραφίας σε 13 σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης για 13 ημέρες, από 5 μέχρι 17 Δεκέμβρη 2014, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

H έκθεση είναι μία διοργανωση του περιοδικού/free press της Θεσσαλονίκης : comicsmania / frog city guide.

Μαθαίνουμε λοιπόν από την συντακτική επιτροπή του περιοδικού πως τα Comics είναι “η απενoχοποίηση της εποχής μας…

Από το τεύχος Φεβρουαρίου 2014 καλωσορίσαμε τον κ. Μπιντού, από το Νικόλα Στεφαδούρο, σχεδιαστή comics. Από το τεύχος του Ιουνίου 2014, με τον ερευνητή και συγγραφέα Λευτέρη Ταρλαντέζο δημιουργήσαμε τη σελίδα Comicsmania και από το Σεπτέμβριο οι σελίδες με comics αυξήθηκαν με νέους δημιουργούς από όλη την Ελλάδα. Από το τεύχος του Νοεμβρίου στο εσωτερικό του περιοδικού θα φιλοξενείται ένα ένθετο, το πρώτο τεύχος με γελοιογραφίες και comics.
….γιατί τα comics έχουν συναίσθημα, φαντασία και λόγο ύπαρξης.”

Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν με τα έργα τους 43 σκιτσογράφοι/σχεδιαστές comics από όλη την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων είναι “συνεργάτες/φίλοι” της ομάδας του comic-n-play. Ονομαστικά, αυτοί είναι οι κάτωθι:

Ευη Τσακνια,Μαργαρίτα Βασιλάκου, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Σοφία Μαμαλίγκα, Δημήτρης Καμένος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Μαρία Λαγού, Κώστας Φραγκιαδάκης, Κώστας Παντούλας,Αλεξία Λουγιάκη, Γιώργος Γκίνης, Nίκος Δαλαμπύρας, Χρήστος Μακροζαχόπουλος, Αποστόλης Κουρσοβίτης (Κουρσό), Πέτρος Τσιολάκης, Αλέξανδρος Σχισμένος, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Σάμη Ρώμης, Κωστής Βάης, Σάντρα Στοϊτσι, Μέγγιος Κωνσταντίνος, Δέσποινα Λαζαροπούλου, Stef, Μanolo, Ki.tsos, Βαγγέλης Σαΐτης, Κωνσταντίνος Αρώνης, Νίκος Τριανταφύλλου, Αθανάσιος Τσιμπερδώνης, Νikos Μalk (Νίκος Γιαμαλάκης), Νεκτάριος Χασσάνδρας, Θέμος Ανδρεόπουλος [hommage], Κωνσταντίνος Ραμπατζής, Akis-Tzimis, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Γιώργος Στρίγκος, Soter, Κωστής Τζωρτζακάκης, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Αλέξανδρος Μωραϊδης, Δημήτρης Παπάζογλου, Βασίλης Σαρόγλου, Άκης Βόλβης, Άγγελος Ευθυμίου και σπουδαστές από το IEK AKMH

Eπιμέλεια Έκθεσης: Λευτέρης Ταρλαντέζος, Mαρία Θανοπούλου
Οργάνωση: frog city guide magazine Thessaloniki.

Τα έργα τως συμμετεχόντων θα μπορείτε να τα εντοπίσετε να κοσμούν 13 “ιδιαίτερους” χώρους της πόλης της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα:
«Χαμάμ» café Μ. Γενναδίου 11 (ύψος Αριστοτέλους με Εγνατία), κέντρο
«Circus home cafe» Λασσάνη 6 (κάθετος στη Μητροπόλεως), κέντρο
«Ρούχα με το κιλό» Αν. Ρωμυλίας 2 και Αρτάκης, Κ. Τούμπα
«Pasta Pasta», εστιατόριο Ζυμαρικών, Κωνσταντίνου Μελενίκου 46, Κέντρο
«Falafel House», Vegetarian, Αλεξάνδρου Σβώλου 54, Κέντρο
“The Bar 16” Κανάρη 1, Σταυρούπολη
«Νόστος» Τσιπουράδικο-Ταβερνείο Ολύμπου 131 και Μανωλάκη Κυριάκου, κέντρο
«Ούζο στον πίνακα» ταβέρνα, Μπαλάνου 27, Πλ. Άθωνος, κέντρο
«Κρασοδικείο» Φιλίππου 18 και Βενιζέλου γωνία, κέντρο
«Rigas» allday bar, Νικολάου Πλαστήρα 20, Χαριλάου
«Φρουτόντα», fruit mixes-coffee-drinks, Μανωλάκη Κυριακού 8, κέντρο.
“Al Caminetto Felice Palato” Ολύμπου 88 & Αμύντα 18(περιοχή Αρχαίας Αγοράς) και τέλος,
« ο μέρμηγκας…την έψαξε» Καλλιτεχνικόν Καφενείον, πλ. Αγ. Γεωργίου 7 & Αρμενοπούλου 26, Ροτόντα, κέντρο

Για τους φίλους της 9ης τέχνης που διαβιούν στην πρωτεύουσα, η διεύθυνση του περιοδικού Frog City Guide, μας ενημερώνει πως το σύνολο της έκθεσης θα μεταφερθεί τον προσεχή Μάρτιο και στην Αθήνα, σε γνωστό σημείο της πόλης, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.