Blog

ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ

Όπως και κάθε χρονιά, έτσι και η φετινή έκθεση με τίτλο “ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ” συνοδεύτηκε από μια ομότιτλη έκδοση, την επιμέλεια της οποίας είχε η εκδοτική ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

Για τους φίλους των comics που τυχόν έχασαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το εν λόγω λεύκωμα κατά την διάρκεια της λειτουργίας της έκθεσης (20 – 28 Νοεμβρίου 2014) , αυτό πλέον μπορούν να το προμηθευτούν από τα περισσότερα βιβλιοπωλεία και σημεία όπου διατίθενται και οι υπόλοιπες από τις κυκλοφορίες της εκδοτικής “Ένατη Διάσταση”.

Πρόκειται για ένα τόμο 176 σελίδων που εμπεριέχει σχεδόν όλα τα έργα comics των δημιουργών που συμμετείχαν στην φετινή έκθεση. Στο σύνολο τους πρόκειται για 47 αυτοτελείς ιστορίες, 2σέλιδες ή 4σέλιδες, τις οποίες φιλοτεχνήσαν 53 δημιουργοί από όλη την Ελλάδα, είτε ως σχεδιαστές, είτε ως σεναριογράφοι, είτε -όπως στην πλειονότητα των περιπτώσεων- ως και τα δύο σύγχρόνως.

Οι συμμετέχοντες δημιουργοί είναι είτε φίλοι/μέλη της ομάδος Inkorrekt (ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και δημιουργοί με εκδοτικό “προηγούμενο” στον χώρο των comics, όπως οι Δ.Λαγός, Κ. Μακρής. Π. Χριστούλιας, Γ. Τεξής, Δ. Σαββαΐδης, Μ. Φραγγίδης, Κ. Σκλαβενίτης και Σ. Κιουτσιούκης), είτε σπουδαστές της σχολής Comink, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και ήταν ένας από τους φετινούς φορείς συνδιοργάνωσης της εκθέσης.

Όλες οι ιστορίες του λευκώματος έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την έννοια του χρόνου, που ήταν και η φετινή θεματική της εκθέσεως, εξαιτίας της συνεργασίας με τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας-Θεσσαλονίκη 2014, που είχε γενικά αφιερωματικό χαρακτήρα στην έννοια του χρόνου.

Το εξώφυλλο του καταλόγου το φιλοτέχνησε ο δημιουργός Βασίλης Γκογκτζίλας, παλιός “γνώριμος” της εκθέσεως comics της Θεσσαλονίκης, καθώς είχε φιλοτεχνήσει κατά το παρελθόν και τα εξώφυλλα των καταλόγων της εκθέσεως “Φούσκες” (2002) και “Σημεία & Τέρατα (2003).

Την έκδοση προλογίζουν ο Γάλλος γενικός πρόξενος Christophe Le Rigoleur και η πρόεδρος της ΚΕ. ΔΗ. Θ. Μαρία Πασχαλίδου.

Εκδόσεις: ‘Ενατη Διάσταση
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 17 επί 25
Αριθμός σελίδων: 176/ασπρόμαυρο
Τιμή: 5 ευρώ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.