Blog

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ COMICS.

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μία από τις μακροβιότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις, διοργανώνει μια έκθεση πολιτικού και σατιρικού σκίτσου με βάση τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον.

 Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ίλιον, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στην Αίθουσα Οινοποιείο, έκτασης 200 τμ, η οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένη για να φιλοξενεί εκδηλώσεις.

Ο κύριος στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό με έμμεσους τρόπους, αλλά και να προβάλλει το έργο των δημιουργών στον χώρο των κόμικ. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 22 Μαρτίου και θα συνοδευτούν από παράλληλες εκδηλώσεις. Η έκθεση θα λειτουργήσει δύο μήνες, θα είναι ανοικτή στο κοινό το Σαββατοκύριακο και εκτάκτως τις καθημερινές για σχολεία, κατόπιν συνεννόησης. Θα απευθύνεται στους πολυάριθμους επισκέπτες του Πάρκου από τους γειτονικούς δήμους της Δ. Αθήνας και από ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Η Ορνιθολογική θα αναλάβει την προβολή και την υποστήριξη της λειτουργίας της εκδήλωσης.

Με την παρούσα πρόσκληση λοιπόν απευθυνόμαστε σε εσάς που εκπροσωπείτε διαφορετικά ρεύματα, δημιουργικές προσεγγίσεις, προσωπικές τεχνικές και φιλοσοφίες και σας ζητούμε να διαθέσετε 4 έως 6 έργα σας μεγέθους Α3 με ελεύθερο θέμα (σκίτσα, σχέδια, γελοιογραφίες, ενότητες κόμικ). Κάθε επιφάνεια Α3 μπορεί να είναι ένα σχέδιο ή μια αυτόνομη ιστορία ή κάποιες επιφάνειες Α3 μπορούν να αποτελούν ενότητα και να συνθέτουν μία ιστορία.

Τα έργα μπορεί να είναι παλαιότερα ή να αφορούν την τρέχουσα πραγματικότητα.

Από πλευράς περιεχομένου και με δεδομένο το ελεύθερο θέμα θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής όροι:
– Τα έργα να σατιρίζουν την πολιτική κατάσταση, τους πολιτικούς και την κατάσταση του περιβάλλοντος σε συνθήκες κρίσης
– Να χρησιμοποιούνται ως κύριο ή συμπληρωματικό εργαλείο μορφές από το ζωικό βασίλειο και τη φύση (όχι υποχρεωτικά και μόνο τα πουλιά)
– Τα έργα να αναφέρονται πιθανά και στις σημερινές συνθήκες ζωής του ανθρώπου στις πόλεις, στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, αλλά και στις νοοτροπίες που έχουμε για τη σχέση ανάπτυξης, οικονομικής κρίσης, φτώχειας και προστασίας περιβάλλοντος.

Από τεχνικής άποψης, τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν ως ηλεκτρονικά αρχεία έτοιμα προς εκτύπωση (να μην είναι πρωτότυπα και να μην χρειάζονται άλλη επεξεργασία), να διατίθενται για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δωρεάν και να μπορούν να συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση, εάν εξευρεθούν οι πόροι.

Η αποστολή του υλικού θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015. Οι εκτυπώσεις θα γίνουν σε λευκό χαρτί σε μέγεθος Α3 και θα αναρτηθούν σε ειδικά συνεχόμενα ξύλινα ταμπλώ με ξεχωριστό χώρο ανά καλλιτέχνη και ενότητα έργων. Τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν και επίσης συζητούνται κατά περίπτωση.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις που θα φιλοξενηθούν φέτος στο Πάρκο στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιεί εδώ και 9 χρόνια η Ορνιθολογική: http://www.ornithologiki.gr/page_in.php?tID=1967&sID=82

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τους εξής τρόπους:

Υπεύθυνος εκδηλώσεων/ Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Τηλ. 210 8228704 εσωτ.106 και 6974510976
email: spsychas@ornithologiki.gr
www.ornithologiki.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.