Blog

TΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Η παρουσίαση του αναμενόμενου βιβλίου “ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” είναι γεγονός έτοιμο και ζεστό να φτάσει στα χέρια σας, για να απολάυσετε ιστορίες τρόμου και φαντασίας με φόντo την πόλη μας, από νέους συγγραφείς της Θεσσαλονίκης.

 Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 20.00 μ.μ. το βραδάκι, στο μπαρ Bord de l’eau, Εγνατίας 45, Θεσσαλονίκη.

Θα σας περιμένουμε για να μοιραστούμε το βιβλίο αυτό μαζί σας.
Προλογίζει ο Γιώργος Σακκαλής, αρθρογράφος.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί κατ’ ουσίαν την πρώτη εκδοτική προσπάθεια της ομάδας AddArt.

Η AddArt αποτελεί μιά αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με αντικείμενο τη συνεισφορά και προώθηση του πολιτισμού. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και έχει ως έδρα της την Θεσσαλονίκη.

Στους βασικούς στόχους της AddArt συγκαταλέγονται η προώθηση του πολιτισμού στο ευρύ κοινό και η δημιουργία πρωτότυπων έργων που θα φέρουν κοινωνικά μηνύματα.

Για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι αυτοί στόχοι, η AddArt έχει “στρατολογήσει” έμπειρο προσωπικό, που πλέον αποτελείται από μία ομάδα περίπου 15 ατόμων, και στην οποία συγκαταλέγονται δημιουργοί comics, animators, σεναριογράφοι, κινηματογραφιστές και φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Οι τέχνες όπου δραστηριοποιούνται οι δημιουργοί της AddArt είναι τα comics, τα animation, τα board games, τα video games, η ζωγραφική, η γλυπτική, η συγγραφή σεναρίου, η δημιουργική γραφή , αλλά και η τέχνη της αφήγησης εν γένει. Η βασική ομάδα πλαισιώνεται από έναν πυρήνα 20 εθελοντών, που αυξάνονται σταθερά, καθώς και από την παρουσία πολλών φίλων στις κατά τόπους δημιουργικές δράσεις ή ενημερωτικές εκστρατείες.

H AddArt με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014-Θεσσαλονίκη είχε ανακοινώσει ένα διαγωνισμό διηγήματος τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, για νέους συγγραφείς με θέμα την Θεσσαλονίκη.

Μετά την ανακοίνωση, διηγήματα άρχισαν να έρχονται, μαζεύτηκαν και στάλθηκαν στην κριτική επιτροπή για να διαλέξει. Η AddArt, πριν ανακοινωθούν τα αποτελεσμάτα, έκανε ένα crash course σεμινάριο για τεχνικές αφήγησης, αλλά και συμβουλές εκδόσεων. Αφού έγινε η επιλογή των κειμένων, μετά απο την ανάγνωση όλων των υποβληθέντων ιστοριών, η κριτική επιτροπή κατέληξε σε 13+1 διηγήματα, τα οποία μαζεύτηκαν, επιμελήθηκαν και…εκδόθηκαν!

Το βιβλίο αυτό, με τίτλο «Τρόμος και Φαντασία στη Θεσσαλονίκη» θα διανέμεται δωρεάν και εξυπηρετεί την προώθηση των νέων συγραφέων, που κέρδισαν στον εν λόγω διαγωνισμό.

Η πρώτη έκδοση της AddArt λοιπόν είναι γεγονός και σας περιμένουμε για να το γιορτάσουμε μαζί !

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.