Blog

Το πρώτο animation με θέμα την Κέρκυρα!

To Βethere! Corfu Animation Festival έγινε γνωστό και στους Θεσσαλονικείς φίλους των ταινιών μικρού μήκους μέσα από την ειδικά αφιερωμένη σ’ αυτό βραδυά , στα πλαίσια της εκθέσεως “Μισό Λεπτό“, τον περασμένο Νοέμβριο (2014).
Εκεί είδαμε όλες τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 4ου κατά σειρά πετυχημένου αυτού φεστιβάλ. Και αν ισχύουν τα όσα μας ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής αυτού, κος Βασίλης Κρουστάλλης, θα έχουμε έναν παραπάνω λόγο να περιμένουμε την έναρξη του 5ου αντίστοιχου φεστιβάλ, τον προσεχή Οκτώβριο!
Το Bethere! Corfu Animation Festival συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας σε μια ταινία και θεατρική παράσταση για την Κέρκυρα, σε σκηνοθεσία της Έφης Παππά.
Μια ιδέα και ένα όραμα, που μετουσιώθηκε σε κοινή προσπάθεια και πλέον βαδίζει επισήμως προς την υλοποίηση της, έχει την ξεχωριστή τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να μοιραστεί με το κοινό το Be there! Corfu Animation Festival.
Της δημιουργικής ομάδας, που θα αναλάβει για πρώτη φορά να αποτυπώσει την Κέρκυρα σε animation, ηγείται σκηνοθετικά η βραβευμένη animator Έφη Παππά, μεταπτυχιακή απόφοιτη της φημισμένης σχολής National Film and Television School (NFTS, Λονδίνο), κάτοχος υποτροφίας Ιδρύματος Ωνάση. Η ταινία της My Stuffed Granny (Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη, 2014) κατέκτησε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσά τους και το Norman McLaren Award, καθώς και το βραβείο καλύτερης ελληνικής φοιτητικής ταινίας στο Be there! 4.
Στο πλευρό της βρίσκεται μια καλλιτεχνικά άρτια Ελληνο-Βρετανική ομάδα αποτελούμενη από τους Ίριδα Ζιόγκα (βοηθό σκηνοθέτη), Κατερίνα Γιαννάκου (σεναριογράφο), Adrian Peckitt (διευθυντή φωτογραφίας), David Pearce (συνθέτη). Το σύνολο των υπολοίπων συντελεστών της ταινίας πρόκειται να ανακοινώνεται σταδιακά.
Την επιστημονική τεκμηρίωση εικαστικής αποτύπωσης αλλά και τη συγγραφή συνοδευτικού εκπαιδευτικού οδηγού έχει αναλάβει η Μαρίνα Παπασωτηρίου, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης (Παράρτημα Κέρκυρας).
Η ταινία θα γυριστεί με την τεχνική της ροτοσκόπησης (κινηματογραφικά γυρίσματα με ηθοποιούς) το Πάσχα του 2015 στην Κέρκυρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει επεξεργασία του υλικού και animation μέσω ειδικών υπολογιστικών προγραμμάτων και τεχνικών.
Η κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται για την έναρξη του Be there! Corfu Animation Festival 5, στις 15 Οκτωβρίου 2015.
Φυσικά, θα περιμένουμε με ανυπομονησία να προβληθεί και στην Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της επόμενης έκθεσης comics, τον Νοέμβριο του 2015!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.