Blog

Nέες κυκλοφορίες από την εκδοτική “Ένατη Διάσταση”-Απρίλιος 2015!

O Aπρίλιος εκτός από την άνοιξη φέρνει και νέες κυκλοφορίες comics!

Η εκδοτική Ένατη Διάσταση, πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού της με τους αναγνώστες των ελληνικών comics, θα δώσει το παρόν και στην φετινή διοργάνωση του Comicdom 2015, από τις 24 μέχρι τις 26 Απριλίου, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην Αθήνα. Αυτή την φορά, στις “αποσκευές” της θα μεταφέρει τρία καινούργια άλμπουμ.

Πρόκειται για το “Σκορποχώρι“, σε κείμενα και σχέδια του γνωστού -πλέον- δημιουργού Τάσου Ζαφειριάδη, από τις “σελίδες” του διαδικτυακού “Τhe very closed circle”, για τις “Μικρές Ζωές“, σε κείμενο του Θοδωρή Παπαδόπουλου και σχέδια του Φώτη Παπαστεφάνου (“Παράδοξος Ύπνος”-Ένατη Διάσταση και “Talking Bones”-αυτοέκδοση) , που διαπραγματεύεται την συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού προσφύγων κατά την μικρασιατική καταστροφή του 1921 και τέλος για το “Υπάληλοι“, σε κείμενα και σχέδια των Νικόλα και Αλέξανδρου Καραβά, που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά στην καθημερινότητα μιας…δημόσιας υπηρεσίας!

Οι εν λόγω δημιουργοί θα δώσουν το παρόν στον πάγκο των εκδόσεων μας κατά την διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, για να γνωριστούν από κοντά με φίλους των εκδόσεων μας και να υπογράψουν τις νέες τους δημιουργίες! Κοντά σ’ αυτούς θα είναι και οι Δημήτρης Λαγός (“Νεκρά Όνειρα”) και Κωστής Τζωρτζακάκης (“Αιθεροβάμονες”, “Ονειροπόλοι”, “Οι Ιππότες” και “Η Κόρη της Φοινικιάς”), για να συνοδέψουν τις δικές τους δημιουργίες, που κυκλοφόρησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν από τις εκδόσεις μας.

Φυσικά, οι επισκέπτες του πάγκου των εκδόσεων μας, θα έχουν την δυνατότητα να βρούνε και τους υπόλοιπους τίτλους των εκδόσεων μας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και το λεύκωμα “Μισό Λεπτό“, από την ομότιτλη έκθεση comics του περασμένου Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Iδιαίτερη χαρά μας προκάλεσε και το γεγονός πως φέτος οι εκδόσεις “Ένατη Διάσταση” συγκαταλέγονται στις υποψηφιότητες για το βραβείο “καλύτερου comics” της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, για την κυκλοφορία του “Δεξιοτέχνη“, του δημιουργού Σταύρου Κιουτσιούκη ( καθώς και Yellow Boy, Βυζιά, Oι Ιππότες)! Η πρώτη έκδοση του άλμπουμ αυτού, εξαιτίας του “πικάντικου” περιεχόμενου του, έχει σχεδόν εξαντληθεί. Κάποια τελευταία τεύχη του θα διατίθενται προς πώληση απο τον πάγκο των εκδόσεων μας, οπότε…σπεύσατε να τα προλάβετε!

Για μία ακόμη χρονιά, η εκδοτική “Ένατη Διάσταση” θα συνεργαστεί και θα μοιραστεί τον χώρο της με την εξαιρετική εκδοτική “Web Comics“, στον κατάλογο εκδόσεων της οποίας συγκαταλέγεται και το εξαιρετικό δοκίμιο του Scott McLoud “Κατανοώντας τα comics“, αλλά και το ξεκαρδιστικό “O.M.G. Zombie!” του Έλληνα δημιουργού Νικόλα Στεφαδούρου!

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, οφείλετε να μας επισκεφθείτε και να ξεφυλίσετε τα καινούργια μας comics!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.