Blog

Comicdom Con Athens, 24,25 και 26 Απριλίου 2015

Με μεγάλη χαρά και αδημονία όλοι οι φίλοι των comics -και ιδιαιτέρως οι Αθηναίοι- περιμένουν την έναρξη του φετινού Comicdom Con, το οποίο -όπως και στο παρελθόν- θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας, στο Κολωνάκι.

 Η φετινή διοργάνωση, πιστή στις “παραδόσεις” και το επίπεδο που έχει θέσει από προηγούμενες χρονιές θα συμπεριλαμβάνει περιοδική έκθεση με έργα από το Cartoon Art Museum του San Francisco, αλλά και πληθώρα εκλεκτών καλεσμένων δημιουργών από όλη σχεδόν την Ευρώπη. Οι δημιουργοί αυτοί θα βρίσκονται εκεί καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου (Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου), για να συνομιλήσουν με τους Έλληνες αναγνώστες των comics και φυσικά …να υπογράψουν τα έργα τους! Κοντά σ’ αυτούς θα υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες δράσεις, σχετιζόμενες με τα comics εν γένει, όπως προβολές ταινιών και -φυσικά- η δημοφιλής βράβευση των cosplayers!

Ως comic-n-play όμως, μας ενδιαφέρει περισσότερο το κομμάτι της ελληνικής σκηνής και το πως αυτό θα παρουσιαστεί στη φετινη διοργάνωση, που ας μην ξεχνάμε οτι έχει επετειακό χαρακτήρα, μιάς και ολοκληρώνει με επιτυχία δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας!

Για να ξεκινήσουμε, σας ενημερώνουμε πως οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια, από επαγγελματίες της ελληνικής σκηνής, όπως είναι ο Σπύρος Ορνεράκης και ο Soloup!

Aκόμη, θα πραγματοποιηθεί και η αναμενόμενη απονομή βραβείων των καλύτερων ελληνικών comics, από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Comics, που απαρτίζεται από μία πλειάδα θεωρητικών, δημοσιογράφων, εκδοτών και δημιουργών του εν λόγω ελληνικού χώρου.
Μεγάλο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης, όπως και στις προηγούμενες, αποτελεί το bazaar εκδοτών, όπου φυσικά οι έλληνες εκδότες comics φροντίζουν να πρωτοπαρουσιάζουν αρκετούς από τους τίτλους τους. Οι περισσότεροι από αυτοί, γίνεται προσπάθεια να παρουσιάζονται πιό αναλυτικά στην στήλη “Νέες Κυκλοφορίες Comics” του ιστοτόπου μας, αλλά επιγραμματικά, στο φετινό τριήμερο, οι φίλοι της ελληνικής σκηνής comics θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τους παρακάτω τίτλους:

Από Ένατη Διάσταση: “Μικρές Ζωές” των Θοδωρή Παπαδόπουλου και Φώτη Παπαστεφάνου, “Το Σκορποχώρι” του Τάσου Ζαφειριάδη, και “Οι Υπάλληλοι” των Νικόλαου και Αλέξανδρου Καραβά. Παράλληλα, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δεί από κοντά και τις εκδόσεις του περασμένου Νοεμβρίου, που συμπεριλαμβάνουν τους “Αιθεροβάμονες” του Κωστή Τζωρτζακάκη, τα “Νεκρά Όνειρα” του Δημήτρη Λαγού καθώς και τον κατάλογο της εκθέσεως “Μισό Λεπτό“, που περιλαμβάνει συμμετοχές από αρκετούς γνωστούς δημιουργούς της ελληνικής σκηνής (Χριστούλιας, Κιουτσιούκης, κ.α.).

Η εκδοτική Jemma Press, πιστή στο ύφος της, μας καθηλώνει ακόμη μία φορά με έναν κυριολεκτικό καταιγισμό από νέους ελληνικούς τίτλους! Πιό αναλυτικά, στον πάγκο των εκδόσεων τους, φέτος θα μπορέσουμε να δούμε του εξής νέους τίτλους: “Γυρνώ σαν Νυχτερίδα” του Πέτρου Χριστούλια, “MFS across the Universe” του Σταύρου Κιουτσιούκη, “KRAK KOMIKS no 11” του Tasmar, “Frogs and Dogs Comic Tales, no 3” του τριδύμου Σοφίας Σπυρλιάδου και Χριστίνας καιΣταυρούλας Ανθηροπούλου, “Μemory Lane” του Νικόλα Στεφαδούρου, “Koυραφέλκυθρα Light” του Αντώνη Βαβαγιάννη, “Είδωλα στο Σκοτάδι” του Γιάννη Ρουμπούλια (καινούργια περιπέτεια του ήρωα Ντράγκαρ της ταινίας “Ο Αδάμαστος”), “Dracula M.G.H.” των Αλεξίας Οθωναίου και Δήμητρας Αδαμοπούλου και τέλος (!) “Καμμένα Βούρλα” του Θανάση Πετρόπουλου.

Οι “οικοδεσπότες” της φετινής διοργάνωσης Comicdom Press δίνουν και αυτοί το στίγμας τους επίσης, με μία σειρά από νέους τίτλους, οι οποίοι συνοψίζονται στους εξής: “Chemical Morpheus” του Κυριάκου Μακρή και της Αλεξίας Οθωναίου και “Αστικό Κενό” του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Aldo Shabani. Στο περίπτερο της Comicdom Press βέβαια, θα φιλοξενηθεί και το νέο graphic novel των Δημήτρη Βανέλη και Θανάση Πέτρου, που επιστρέφουν με μία ακόμη λογοτεχνική μεταφορά, αυτή την φορά του διηγήματος του Μ. Καραγάτση “Η μεγάλη εβδομάδα του Πρεζάκη“.

Για να συναντήσετε όλους τους δημιουργούς των παραπάνω τίτλων (που είναι συνολικά 15) ή για να παρακολουθήσετε τα εργαστήρια που προτείνει η φετινή διοργάνωση, θα χρειαστεί να ενημερωθείτε από το ωρολόγιο πρόγραμμα των signings και των εργαστηρίων, πληροφορίες που μπορείτε να εντοπίσετε στον ιστοτόπο του Comicdom Con:
www.comicdom-con.gr

Τέλος, ζωτικό κομμάτι κάθε διοργάνωσης, έτσι και της φετινής, είναι και το κομμάτι των αυτοεκδόσεων, που φιλοξενούνται στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. Εκεί θα βρείτε μία πληθώρα από δεκάδες καινούργιες κυκλοφορίες fanzines, ανάμεσα από τις οποίες προλάβαμε να ενημερωθούμε για τα “Biography” της Βέρας Καρταλού και Παναγιώτη Τσαούση, αλλά και για τις νέες “περιπέτειες” του Ντέμη Γκαντέμη “Στους Κήπους Μπόμπολι” της Διονυσίας Δεδούση.

Προβλέπεται λοιπόν ένα χορταστικό τριήμερο για τους φίλους των ελληνικών comics!
Aυτό σημαίνει πως  εδώ, στο comic-n-play, μας περιμένει αμέσως μετά το πέρας της 10ης αυτής διοργάνωσης, η κουραστική -αλλά ευχάριστη- διαδικασία της ανάγνωσης και καταγραφής όλων των παραπάνω εκδόσεων!
Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν στην ομάδα του Comicdom για την πολυετή προσπάθεια και επιμονή τους και να τους ευχηθούμε -φυσικά- να τα εκατοστήσουν!

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.