Blog

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ας μιλήσουμε για τον Σπάρτακο, μπον βιβέρ από την Θράκη, στρατιώτη με θεληματικό πηγούνι στις ρωμαϊκές λεγεώνες, ηλιοκαμένο σκλάβο και μονομάχο με σφιχτούς κοιλιακούς, και τέλος παλικαρίσιο επαναστάτη με ένδοξο τέλος στα Βασιλικάτα της Λουκανίας.
Ή μήπως όχι; Μήπως τελικά ο Σπάρτακος συνελήφθη από τους Ρωμαίους και σταυρώθηκε, αγέρωχος σαν τον Κερκ Ντάγκλας και υπέροχος πάνω στον σταυρό του; Αν και ο Κρίξος αμφιβάλλει για αυτό(ν) σε όλο το βιβλίο, ο δημοσιογράφος από την Times New Roman αναλαμβάνει να δείξει σε όλο τον κόσμο πόσο σημαντικός είναι ο Σπάρτακος. Από την άλλη, οι Ρωμαίοι φρουροί βασανίζουν με γαργαλητά και άλλους ψυχολογικά βίαιους τρόπους τους σταυρωμένους, ώστε να τους σπάσουν τον τσαμπουκά.

Ο Δημήτρης (Σαββαΐδης) και ο Κώστας (Σκλαβενίτης)  είναι από τους πιο δραστήριους και δημιουργικούς σκλάβους της ένατης τέχνης, και συνεργάζονται υπέροχα σε ένα κομικ-ό βιβλίο που βάζει τον Σπάρτακο στην θέση του: στο πάνθεον των σταυρωμένων μαρτύρων που το απολαμβάνουν, παρόλο που πιθανότατα δεν θα αντέξει πάνω από εξήντα μέρες, ακόμα και με καλή διατροφή. Όμως, η υστεροφημία του Σπάρτακου αντέχει 2086 ολόκληρα χρόνια!

Όλα τα παραπάνω μέσα σε αυτό το ολόφρεσκο βιβλίο, το οποίο χρειάστηκε πολλή καλή διάθεση και κέφι για να αποκαθηλώσει τον Σπάρτακο από τον σοβαρό θρόνο του.

Το άλμπουμ αυτό μπορείτε να το εντοπίσετε στο κατάστημα Cosmic Realms στη Θεσσαλονίκη και στα καταστήματα Jemma και Comic Strip στην Αθήνα. Κυκλοφορεί από την εκδοτική AddArt.

Τίτλος: Σπάρτακος
Κείμενο: Δ. Σαββαΐδης, Σχέδια: Κ. Σκλαβενίτης
Διαστάσεις: 21 εκ. επί 14 εκ.
Σκληρό εξώφυλλο, ράχη
Περιεχόμενα: 58 σελίδες, ασπρόμαυρο
Τιμή: 6,00 ευρώ
Αυτοχρηματοδοτούμενη έκδοση
Πρώτη κυκλοφορία: Απρίλιος 2015

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.