Blog

Όροι συμμετοχής στην νέα έκθεση Comics – Νοέμβριος 2015

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΚΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2015.

Στην έκθεση μας μπορεί  να συμμετάσχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, λοιπών επαγγελματικών δεσμεύσεων ή οικογενειακής κατάστασης, εφόσον  βέβαια τηρεί και πληρεί τους όρους συμμετοχής! Πιο συγκεκριμένα:

 Α) Τίτλος εκθέσεως

Aποφασίστηκε πως ο τίτλος της φετινής εκθέσεως (Νοέμβρίος 2015) , η οποία θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ημερομηνία εγκαινίων: 26/11/2015)  θα είναι:
“ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ”

Β) Όροι και δικαιώματα συμμετοχής στην έκθεση κόμικς.
Οι συμμετέχοντες δημιουργοί υποχρεούνται όπως παραδώσουν μία ιστορία:
1) …μέσα στα πλαίσια του παραπάνω τίτλου/θεματικής.
2) Οι ιστορίες τους θα πρέπει να είναι σε ζυγό αριθμό σελίδων (minimum 2 και maximum 4).
3) Το τελικό μέγεθος του εντύπου θα είναι 17 επί 25 εκ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως εκτελέσουν ιστορία με τις τελικές αυτές αναλογίες σχεδίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω διαστάσεις αφορούν το τελικό έντυπο και όχι την διάσταση των πρωτοτύπων που θα μας υποβάλετε, τα οποία θα προσαρμοστούν αναλόγως (σμίκρυνση).
4) Τις ιστορίες σας θα πρέπει να τις αποστείλετε ηλεκτρονικώς, σε μορφή ΤIFF, ανάλυση 300 dpi και grayscale, στην  διεύθυνση :
dalalion_rex@hotmail.com
εώς τις 29/ 9/ 2014.
Παρακαλείστε, κατά την υποβολή, να αναγράφετε στο μήνυμα σας το ονοματεπώνυμο σας και τον τίτλο του έργου σας, για να διασφαλιστεί η ηλεκτρονική λήψη αυτού.
π.χ. subject: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
5) O κάθε δημιουργός (σεναριογράφος ή σχεδιαστής) δικαιούται μονάχα μία συμμετοχή στην έκθεση/κατάλογο (δεν επιτρέπεται δηλαδή να συμμετάσχει με περισσότερα από ένα έργα, είτε ως αυτόνομος δημιουργός είτε σε συνεργασία με άλλους).
6) Η κάθε ιστορία που θα υποβληθεί θα πρέπει να είναι πρωτότυπη και δεν θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί κάπου αλλού κατά το παρελθόν ή να αποτελεί τμήμα κάποιας  άλλης μεγαλύτερης  ιστορίας που ο δημιουργός σκοπεύει να δημοσιεύσει στο μέλλον.
7) Κάθε συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, από σύντομο βιογραφικό του δημιουργού (εώς 50 λέξεις) και θα πρέπει να συνοδεύεται απο μικρή φωτογραφία ή προσωπογραφία του δημιουργού, εν είδει thumbnail.
Σε ξεχωριστό μήνυμα παρακαλούνται οι συμμετέχοντες δημιουργοί να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και την φωτογραφία τους, στην ίδια ηλεκτροινική διεύθυνση (dalalion_rex@hotmail.com) και με την ακόλουθη μορφή:
subject: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
και πάλι για την αποφυγή σφάλματος ή απώλειας των σχετικών κειμένων.

8) Kάθε ιστορία πρέπει να φέρει σε εμφανές σημείο το ονοματεπώνυμο του δημιουργού/δημιουργών της.
9) Κάθε συμμετοχή συνεπάγεται την δέσμευση της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής του δημιουργού στην διαδικασία στησίματος/ξεστησίματος και επιτήρησης της εκθέσεως, βάση προγραμματισμού που θα γίνει εκείνη την περίοδο και εφόσον αυτό είναι εφικτό, λόγω των λοιπών υποχρεώσεων του/των δημιουργών.
10) Κάθε δημιουργός έχει το δικαίωμα να αναρτήσει το έργο του στην έκθεση μας, είτε στην πρωτότυπη του μορφή είτε σε εκτύπωση (της οποίας το κόστος αναλαμβάνει ο ίδιος) σε κάδρα που του παραχωρούνται από την διοργάνωση (maximum δύο, διαστάσεων 50 επί 70 εκ.).
11) Κάθε συμμετέχων δημιουργός έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει στην έκθεση μας, στον ειδικό χώρο που διατίθεται προς αυτό τον σκοπό, ποσότητα από τυχόν τίτλους αυτοεκδόσεων στις οποίες συμμετείχε ή έχει αναλάβει ατομικά κατά το παρελθόν. Αυτό γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με την ομάδα Inkorrekt, για τον καθορισμό της διαδικασίας αποστολής και παραλαβής αυτών, αλλά και για την σωστή τους διάθεση.
12) Κάθε συμμετέχων δημιουργός δικαιούται τρία (3) αντίτυπα του καταλόγου στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η ιστορία του. Ο κατάλογος αυτός, στην έντυπη του μορφή, θα εκδοθεί από την εκδοτική “Ένατη Διάσταση“, η οποία έχει και την ευθύνη για την επεξεργασία των ιστοριών, την παραγωγή και την διάθεση των αντιτύπων.

 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία ή διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση dalalion_rex@hotmail.com

To πνεύμα και η φιλοσοφία της συμμετοχής ενός δημιουργού στην έκθεση κόμικς της ομάδας του comic-n-play  ήταν πάντα αυτός της εθελοντικής συνεισφοράς και για τον λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητο ο δημιουργός να συμμετάσχει σε όλες τις φάσεις τις διαδικασίας της δημιουργίας του εντύπου κόμικς, από την σύλληψη και σχεδίαση της ιστορίας του (που μπορεί να είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση), μέχρι την εκτύπωση, προώθηση και διάθεση του καταλόγου. Θεωρούμε πως έτσι ένας δημιουργός, εκτός του ότι έρχεται σε άμεση επαφη με την κοινότητα άλλων δημιουργών, σέβεται περισσότερο τόσο την δική του προσπάθεια όσο και των υπολοίπων που συμμετέχουν μαζί του στην έκθεση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.