Blog

To πρώτο φεστιβάλ Mysticon στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 80ης Δ.Ε.Θ.

Tην καλύτερη υποδοχή επιφυλάσσει η πόλη της Θεσσαλονίκης σε όλους τους φίλους του gaming, αμέσως μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών!

Για πρώτη φορά, μέσα στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, γίνεται μια συγκεντρωτική προσπάθεια να εκπροσωπηθούν οι ομάδες, σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που κινούνται στον χώρο του εναλλακτικού παιχνιδιού μυστηρίου και ρόλων, δραστηριότητες που ομολογουμένως έχουν πολλούς φανατικούς φίλους στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο! Η διοργανωση γίνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την HELEXPO-ΔΕΘ, που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος το 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης. Αυτό θα λάβει χώρα το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του comic-n-play η διοργάνωση θα περιλαμβάνει δωμάτια απο τα περισσότερα escape rooms της πόλης (Locked, The Mindtrap, Braingame, Escape 1107) διαμορφωμένα ειδικά για το συγκεκριμένο τριήμερο, με γρίφους που θα πρέπει να λύσουν οι ομάδες παικτών, που θα κλείνουν το “ραντεβού” τους με το μυστήριο μέσω της διεύθυνσης www.mysticon.gr. Παρούσες όμως θα είναι και ομάδες σχετιζόμενες με παιχνίδια μυστηρίου, όπως η γνώστη πλεόν σε όλους Gamecraft, ενώ παιχνίδια ρόλων και διάφορα επιτραπέζια μυστηρίου, αλλά και με μινιατούρες θα παρουσιάζουν μέλη των συλλόγων  Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. της εταιρείας Purple Games και της Ομάδας Φαντασίας Θέρμης. Aπό την διοργάνωση δεν θα λείψει και η εικαστική παρέμβαση, καθώς παρούσα θα είναι και η δραστήρια καινούργια εκδοτική comics και φαντασίας AddArt. Tέλος, ενημέρωση για εναλλακτικές και πιο “μυστηριώδεις” τουριστικές διαδρομές, εντός του αστικού ιστού της πόλης της Θεσσαλονίκης, θα προσφέρουν οι άνθρωποι της dot2dot.

H είσοδος στο περίπτερο 8 θα επιτρέπεται με το εισητήριο της γενικής εισόδου στην 80η Δ.Ε.Θ., αλλά όποιος επιθυμεί να δοκιμάσει τα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια μυστηρίου, θα πρέπει να πληρώσει ένα μικρό επιπλέον αντίτιμο, αφού πρώτα κλείσει την συμμετοχή της ομάδας του μέσω του ιστοτόπου www.mysticon.gr.
Ελάτε λοιπόν να παίξουμε και να γνωρίσουμε τα μυστήρια και τους θρύλους της πόλης μας!
Escape rooms, κυνήγι θησαυρού, ξεναγαγήσεις μυστηρίου, πολιτικές δολοφονίες, επιτραπέζια παιχνίδια αστυνομικού περιεχομένου,έκθεση κόμικς και πολλά άλλα. Για να ανακαλύψετε τη Θεσσαλονίκη του μυστηρίου. Όλα αυτά, στην 80η Δ.Ε.Θ. στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.