Blog

Mια βόλτα από την Mysticon…

Με το πέρας της 80ης  Δ.Ε.Θ. και την ολοκλήρωση του 1ου Mysticon ήρθε και η ώρα του απολογισμού για τους συμμετέχοντες…

 Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που κατά το τριήμερο 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν την έκθεση Mysticon, στον εκθεσιακό χώρο του άνω ορόφου του περιπτέρου 8, εντός της Δ.Ε.Θ. Αν μάλιστα κρίνουμε και από τα χαμόγελα των επισκεπτών και την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε κατά της ώρες αιχμής, εξαιτίας της λίστας αναμονής για τα escape rooms της διοργάνωσης, τότε σαφέστατα μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για μια επιτυχημένη διοργάνωση!

Οπωσδήποτε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην συγκεκριμένη διοργάνωση απέσπασαν τα προαναφερθέντα escape rooms. H εταιρεία Mind Trap είχε στήσει κινητά δωμάτια απόδρασης, όπου ομάδες παικτών χωρισμένοι σε δύο αντίπαλες ομάδες, έπρεπε να ανταγωνιστούν η μία την άλλη και εντός του προκαθορισμένου χρονικού ορίου να κατορθώσουν να λύσουν τον γρίφο που θα τους “απελευθέρωνε” πρώτες. Οι ενθουσιώδεις ιαχές των νικητών, που αντηχούσαν χαρούμενα μέσα στον χώρο της έκθεσης ήταν απόδειξη της έντασης αλλά και της απόλαυσης των συμμετεχόντων.

Η εταιρεία Locked, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη είχε προετοιμάσει για τους επισκέπτες της έκθεσης ένα λαβύρινθο με δέσμες laser που προστατεύαν ένα ανεκτίμητης αξίας πολύτιμο πετράδι, η εταιρεία Braingame μας ταξίδεψε με τον τρόπο της στο σκηνικό της κινηματογραφικής ταινίας τρόμου Seven, ενώ το σκηνικό της εταιρείας Escape 1107 ήταν εμπνευσμένο από την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones. Σε όλα τα παραπάνω escape rooms, στημένα με προσοχή στην λεπτομέρεια και επιμέλεια, οι ομάδες εναλάσσονταν ανα μισή ώρα περίπου, δημιουργωντας φυσικά το αδιαχώρητο απο τους παίκτες εν αναμονή!

Δεν θα ήταν όμως σωστό να μην αναφερθούμε και στους άλλους συμμετέχοντες της διοργάνωσης. Οπωσδήποτε μεγάλο κομμάτι αυτής, όπως και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα της Gamecraft, η οποία πιστή στα υψηλά standards διασκέδασης στα οποία μας έχει συνηθίσει είχε ετοιμάσει δύο διαδραστικές περιπέτειες μυστηρίου, για εως 15 άτομα την φορά, με διάρκεια δύο ωρών το καθένα. Απο νωρίς το μεσημέρι, η αίθουσα που επανδρώθηκε από τα μέλη της Gamecraft ήταν μονίμως κατάμεστη.

Η ομάδα Purple Games είχε και αυτή επίσης την δική της διακριτική παρουσία, με πάγκο στον οποίο παρουσιάζονταν τα πιο πρόσφατα επιτραπέζια παιχνίδια τους.

Οπωσδήποτε, σημαντική ήταν και η συμμετοχή της εκδοτικής comics Add Art  η οποία είχε φροντίσει να επιμεληθεί, ειδικά για τις ημερομηνίες του Mysticon την έκδοση δύο νέων κυκλοφοριών, σελίδες απο τις οποίες κοσμούσαν το περίπτερο ενημέρωσης του Mysticon. Σε συνεργασία μάλιστα με την εταιρεία Dot2dot, panels με σχέδια δημιουργών κοσμούν σημεία μυστηριακού ενδιαφέροντος της πόλης, σηματοδοτώντας τις εν λόγω τουριστικές διαδρομές!

Ο σύλλογος Stratego Hellas, όπως και σε όλες τις αντίστοιχες προηγούμενες εκδηλώσεις, φρόντισε επι τρία συνεχόμενα απογεύματα να εκπαιδεύσει και να οξύνει την τακτική σκέψη μικρών και μεγάλων παικτών, σε τέσσερα διαφορετικά τραπέζια που είχαν στηθεί για τον σκοπό αυτό.

Τέλος, ενδιαφέρουσα ήταν και η συμμετοχή του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. (απ’ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο), που ανέλαβε να διασκεδάσει παίκτες όλων των ηλικιών με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής με μινιατούρες, αλλά και να φέρει δεκάδες επισκέπτες σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών ρόλων, έχοντας προετοιμάσει μια ιστορία μυστηρίου, εμπνευσμένη από το Οθωμανικό παρελθόν της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Σε όλους τους ανθρώπους που επανδρώσαν το πρώτο αυτό φεστιβάλ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον κόπο τους, το μεράκι τους και τον χρόνο που επένδυσαν κατά το περασμένο αυτό τριήμερο!

Φυσικά, σαν πρώτη διοργάνωση είχε και πολλές ελλείψεις, ιδιαιτέρως αντιληπτές σε γνώστες του χώρου. Πρωτίστως παρατηρούμε το ότι η παρουσίαση των σχετικών με τον χώρο ομάδων και καταστημάτων της πόλης μας δεν ήταν πλήρης. Ο τεράστιος χώρος του περιπτέρου 8 μας φανερώνει ότι θα μπορούσε το Mysticon να συμπεριλάβει και περισσότερους δημιουργικούς ανθρώπους, ενώ ο συμπιεσμένος χρόνος προβολής της διοργάνωσης δείχνει και πάλι τον σπασμωδικό τρόπο με τον οποίο η αρμόδια Αντιδημαρχία προσφέρει την υποστήριξη της. Ιδιαιτέρως παραπλανητικό για το κοινό ήταν και το γεγονός πως η διοργάνωση ήταν χωρισμένη σε δύο χώρους, με τον κεντρικό, στο περίπτερο 8 να μην έχει ούτε καν την στοιχειώδη σήμανση με banners ή αφίσες που να καθοδηγούν τους επισκέπτες, δημιουργώντας έτσι μια εκδήλωση “δύο ταχυτήτων”.

Φυσικά, όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που προσδοκούμε πως θα έχουν εξαλειφθεί σε μια δεύτερη παρόμοια διοργάνωση. Δεν μένει λοιπόν παρά να περιμένουμε την επόμενη, 81η Δ.Ε.Θ. και το προβλεπόμενο 2ο φεστιβάλ Mysticon για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2016!

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.