Blog

ELETTRA STAMBOULIS

Η Hλέκτρα Σταμπουλή γεννήθηκε στην Μπολόνια  το 1969.

Σήμερα εργάζεται ως έφορος τέχνης αλλά και ως σεναριογράφος ιστοριών κόμικς, με έδρα της την πόλη Ραβέννα της Ιταλίας. Ως έφορος είναι ιδρυτής και συντονιστής του Φεστιβάλ Ρεαλιστικών Κόμικς Komikazen, που διοργανώνεται από το έτος 2005 στην Ραβέννα.

Έχει γράψει το σενάριο για τις ακόλουθες γραφικές νουβέλες: Ο χελωνοδαμαστής της Κωνσταντινούπολης ( Comma 22, 2008 , σε μορφή ebook από τις εκδόσεις Vanda Publishing), Officina del macello (Edizioni del Vento, 2008 – ανατύπωση από τις εκδόσεις Eris Edizioni 2014), A cena con Gramsci (Becco Giallo 2012), Arrivederci Berlinguer (Becco Giallo 2013), Pertini tra le nuvole (Becco Giallo 2014) και Diario segreto di Pasolini (Becco Giallo 2015), όλα σε σχέδιο του Gianluca Constantini. H «Mικρή Ιερουσαλήμ» , σε σχέδιο του Angelo Menillo, κυκλοφόρησε σε συνέχειες στην ιταλική γλώσσα μέσω του περιοδικού G.I.U.D.A.. H Ηλέκτρα Σταμπουλή έχει γράψει επίσης σενάρια για πολλές μικρές ιστορίες στην αγγλική, γαλλική, τουρκική και ελληνική γλώσσα.

Περισσότερές πληροφορίες για την πολύπλευρη δουλειά της στον χώρο των comics μπορείτε να αναζητήσετε στο προσωπικό της ιστότοπο:

www.stamboulis.org

Η Ιταλίδα δημιουργός θα δώσει το παρόν στην φετινή διοργάνωση του “comic-n-play 2015” ως προσκεκλημένη των εκδόσεων Jemma Press, με αφορμή την κυκλοφορία του έργου της «Μικρή Ιερουσαλήμ» στην ελληνική γλώσσα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.