Blog

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Ζαχόπουλος : Ο φυσικός του ΑΠΘ, ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος σπουδαγμένος στις ΗΠΑ, το διακεκριμένο στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών σε Μέση Ανατολή και Αφρική, ο  πάνω απ’ όλα εραστής του κινηματογράφου, που παράτησε μια λαμπρή τεχνοκρατική καριέρα για να ανοίξει …Video Club!

Το ΑΖΑ VIDEΟ CINEMA CLUB του Γιάννη Ζαχόπουλου αποτελεί σήμερα την πραγματική Ταινιοθήκη της Ελλάδας, διαθέτοντας πάνω από 12.000 τίτλους  ταινιών, με όλα τα αριστουργήματα της 7ης Τέχνης από καταβολής της. Η αγάπη του για τον κινηματογράφο όμως δεν περιορίζεται μόνο στην εκλεκτή ταινιοθήκη του καταστήματος του…

Περνώντας αναμφισβήτητα στους ισχυρότερους θεσμούς της πόλης το TISFF -THESSALONIKI INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL συνεχίζει να παραμένει δυναμικά η «στέγη» νέων κινηματογραφιστών από ολόκληρο τον κόσμο. Ότι σημαντικότερο και πιο φρέσκο γεννιέται στην κινούμενη εικόνα δίνει ραντεβού στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζεται σ’ ένα «ανένταχτο» φεστιβάλ, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί κάτω από τη μπαγκέτα του ενορχηστρωτή, συντονιστή Γιάννη Ζαχόπουλου. Η δειλή πρώτη προσπάθεια του TISSF, που έγινε πριν από 8 χρόνια, έχει γιγαντωθεί κι έχει αποτελέσει πόλο έλξης καλλιτεχνών που σε «μικρής» διάρκειας φιλμς «συμπυκνώνουν» και καταγράφουν την ξέφρενη πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή οτιδήποτε άλλο.

Η σχέση αμφίδρομη! Αν προτιμούν μετά μανίας «τη βορειοελλαδήτικη καλλονή» και αυτό το φεστιβάλ οι σκηνοθέτες καταθέτοντας τις πιο πρόσφατες δημιουργίες τους, με την ίδια ζέση το TISFF αντιπροσωπεύει τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο κατά τις μέρες που διαρκεί το φεστιβάλ, αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Κύριο μέλημα του είναι να δίνει το παρόν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προβάλλοντας εντυπωσιακές και πρωτοποριακές μικρού μήκους ταινίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από ολόκληρο τον πλανήτη. Η απόδειξη; Το TISSF έχει συμπεριληφθεί στα 45 καλύτερα φεστιβάλ μ.μ. τού πλανήτη, εκ των οποίων τα 28 είναι ευρωπαϊκά, όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν-Φεράν, κ.ά. Σημειωτέον επίσης ότι είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μ.μ. στην λίστα και στα 3 καλύτερα από όλες τις Βαλκανικές χώρες!

Πάνω από 1000 έργα ήταν ο αριθμός των συμμετοχών απ’ όλο τον κόσμο! Η αυστηρή επιλογή του Γιάννη Ζαχόπουλου ήταν και φέτος σκληρή, για να λάμψουν τα καλύτερα «διαμάντια»!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.