Blog

H 11η έκθεση παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας!

H φετινή διοργάνωση του comic-n-play, από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου περιλαμβάνει ένα χορταστικό πρόγραμμα συμμετοχών για το κομμάτι της 11ης έκθεσης επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας!

Πιο συγκεκριμένα:
Ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. ο οποίος και αναλαμβάνει και τον γενικότερο συντονισμό της διοργάνωσης, θα συμμετάσχει και φέτος με μια διαδραστική μακέτα αναφορική στον πόλεμο των χαρακωμάτων κατά τον ‘Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μακέτα αυτή έχει κατασκευαστεί με μινιατούρες στην δημοφιλή κλίμακα 1/72 και είναι βασισμένη στο σύστημα κανόνων της εταιρείας Too Fat Lardies “Ι.Α.B.S.M.”. Ενημερωτικά φυλλάδια με την συγγραφική επιμέλεια του συλλόγου, θα διανέμονται στους επισκέπτες της εκθέσεως για να τους πληροφορούν σχετικά με τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και για το Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918). Παράλληλα, μικρές εκπαιδευτικές παρτίδες παιχνιδιών στρατηγικής με μιναιτούρες θα γίνονται καθημερινώς, παρουσία εμψυχωτών του συλλόγου, εμπνευσμένες από την μεσαιωνική ιστορία και χρησιμοποιώντας το σύστημα κανόνων D.B.A. Tέλος, μικρές συλλεκτικές βινιέτες με μινιατούρες, με διάφορες ιστορικές θεματικές θα διατείθενται προς πώληση, σε συμβολική τιμή, προς ενίσχυση του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. Οι βινιέτες αυτές είναι δημιουργίες του καλλιτέχνη Ανδροκλη Γιάτσογλου.

 Για το κομμάτι των συμβατικών παιχνιδιών ρόλων (pen & paper R.P.G.) την φετινή διοργάνωση θα υποστηρίξουν με την συμμετοχή τους ο Κώστας Σ. Ρόσμπογλου και η πρωτοβουλία Go.roleplay, ενημερώνοντας το κοινό για τα παιχνίδια ρόλων, αλλά και διοργανώνοντας δύο αυτοτελείς συνεδρίες κάθε απόγευμα (27 με 29 Νοεμβρίου). Αντίστοιχα, η ομάδα Dragon Tale από Σέρρες, θα δώσει και αυτή το παρόν δίνωντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της εκθέσεως να συμμετάσχουν αντιστοίχως σε συνεδρίες (one shot) των παιχνιδιών Numenera και Dungeons and Dragons (5η έκδοση), για τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου 28 και 29 Νοεμβρίου.

Στον χώρο του Live Action Role Playing (L.A.R.P.) η ομάδα Requiem For Greece θα ξεκινήσει με μία εισήγηση σχετική με την μυθοπλασία του παιχνιδιού Vampire και την φύση των L.A.R.P. παιχνιδιών την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Nehama, στις 21.00 μ.μ., με την επιμέλεια των αφηγητών του Thessaloniki by Night. H oμάδα Requiem for Greece, σε προκαθορισμένο χρόνο θα εξελίσσει διαδραστικό παιχνίδι με την μορφή αναζήτητησης πληροφοριών εντός του χώρου της εκθέσεως, δίνωντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια “συνέντευξη απο έναν βρυκόλακα” και να τον βοηθήσουν σε κάποιο προσωπικό του εγχείρημα. Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης το κοινό θα έχει επίσης την δυνατότητα να προμηθευτεί, με συμβολικό αντίτιμο, ένα τεύχος όπου συγκεντρώνονται οι συγγραφικές ανησυχίες των παικτών/μελών του Requiem for Greece.

Στον χώρο του εναλλακτικού gaming σημαντική είναι και η συμμετοχή της ομάδας Gamecraft, η οποία θα ενημερώνει το κοινό για τις εκδόσεις της, αλλά και για όλες τις διαδραστικές δραστηριότητες της τις οποίες διοργανώνει τακτικά (Βραδυές Μυστηρίου κλπ.).

Στον χώρο του επιτραπέζιου παιχνιδιού τέλος, οι ελληνικές εταιρείες σχεδίασης επιτραπέζιων παιχνιδιών Αlcyon Creative και Purple Games θα βρίσκονται επίσης στην διοργάνωση και θα παρουσιάζουν τα επιτραπέζια παιχνίδια τους, που έχουν κυκλοφορήσει στο πρόσφατο παρελθόν μέσω της πλατοφόρμας kickstarter.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Stratego Hellas, παρουσία του προέδρου της και παγκοσμίου πρωταθλητή Stratego Σταύρου Σεκερτζή, θα επιδυκνύει τα μυστικά του παιχνιδιού Stratego, τα απoγεύματα του τριημέρου 27, 28 και 29 Νοεμβρίου.

H δραστήρια ομάδα του Koiplay θα εκπροσωπήσει τον χώρο των φίλων των βιντεοπαιχνιδιών, των anime και των manga, όχι μόνο ζωντανεύοντας με τις εντυπωσιακές στολές τους αγαπημένους ήρωες, αλλά προσφέροντας σας και την δυνατότητα να παρακολουθήσετε εργαστήρια για το πως να κατασκευάσετε και εσείς αληθοφανείς και εντυπωσιακές στολές και όπλα! Έξυπνα και γρήγορα ερωτηματολόγια που θα έχουν ετοιμάσει τα μέλη του Koi Play θα δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες της εκθέσεως, που θα απαντούνε σωστά, να μπαίνουν στην κλήρωση για τα δώρα που θα χαρίζει καθημερινά η διοργάνωση.Τέλος, η βραβευμένη cosplayer Horo Von Kaida θα μοιραστεί τα μυστικά της τέχνης του cosplay με τους φίλους και θαυμαστές του χώρου σε ένα ειδικό εργαστήριο, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 19.00 μ.μ. στην αίθουσα Nehama του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Πέτρος Φωτιάδης “DirtyBrushes“, μέλος του διαδικτυακού καναλιού Bit Bite θα φροντίσει να διδάξει στους φίλους της μινιατούρας και των παιχνιδιών στρατηγικής τις βασικές τεχνικές βαψιματος. Το εργαστήριο αυτό, με την υποστήριξη του καταστήματος Ε-fantasy, θα προσφέρει την δυνατότητα σε όποιον το παρακολουθήσει να αποχωρήσει με μια δική του πλαστική μινιατούρα της εταιρείας Games Workshop. To εργαστήριο αυτό θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 17.00 μ.μ. στην αίθουσα 22 του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Τα καταστήματα Digital Fantasy, Blitz, E-fantasy, Αnime House, Ηobby Games και Otakustore.gr θα εκπροσωπήσουν τον κόσμο του παιχνιδιού της Θεσσαλονίκης, με προσφορές και έξυπνα παιχνίδια, ιδέες για δώρα, συλλεκτικά είδη κλπ.

Στο αποχαιρετιστήριο party της φετινής διοργάνωσης, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θα γίνει κλήρωση πλούσιων δώρων, προσφορά των επιχειρήσεων και καταστημάτων ΑS company, Fantom Toys, Πάρε-Δώσε, ΠΙΝΟΚΙΟ και Άγνωστη Καντάθ, ενώ στην κλήρωση θα συμπεριλαμβάνονται και δωροθεσίες από τους T.G.I. Friday’s, Habanera, Jemma Press, Πρωτοπορία, Εκδόσεις Ίκαρος, University Studio Press κ.α.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια, τις ομιλίες αλλά και η γενικότερη είσοδος στην διοργάνωση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.