Blog

ΜΑRKO

Ο Marc Armspach (γεννημένος στο Μπορντό το 1969), πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Marko, είναι κομίστας
και συγκεκριμένα της σειράς “Les Godillots” (Οι Αρβύλες) των εκδόσεων Bamboo.

Από το 1989, χρονιά που ανέλαβε για τα Studios Ellipse στο Παρίσι να δουλέψει για την γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων “Μπαμπάρ Το ελεφαντάκι“, δεν σταμάτησε να εργάζεται ως σκιτσογράφος, είτε στον χώρο των κινούμενων σχεδίων, είτε στην εικονογράφηση ή στα κόμικς.

Όλα αρχίζουν γι’ αυτόν όμως το 2001 με την εταιρία Barbare και μια σειρά τεσσάρων τόμων  με σεναριογράφο τον Olier, συνεργάτη με τον οποίο
θα συνεχίσει πλέον να συνεργάζεται, για να συνυπογράψει μαζί του το 2011 το άλμπουμ της σειράς “Οι Αρβύλες“, πάντα με τον ίδιο εκδότη.
Αυτή η νέα σειρά περιπετειών βρίσκει αμέσως το κοινό της και γίνεται σημείο αναφοράς στον τομέα του νεανικού ιστορικού κόμικς με θέμα τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 2011 σηματοδοτεί επίσης την συνάντησή του με το ζεύγος των σεναριογράφων Béka, με τους οποίους ξεκινά συνεργασία με το περιοδικό Géo για την σειρά GEOBD, στις εκδόσεις Dargaud. Δύο άλμπουμ στη συλλογή “Ταξίδι” των εκδόσεων Bamboo θα τον οδηγήσουν να στείλει τους ήρωες Ben και Nina στην Κίνα και κατόπιν στην Ινδία.

Τον τελευταίο καιρό ο Marko τροφοδοτεί καθημερινά με σκίτσα του την χιουμοριστική σειρά του “Ζώντας με έναν σκιτσογράφο“.

Ο δημιουργός Μarko, προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης comic-n-play, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου θα μας μιλήσει για την δουλειά του για την σειρά “Les Godilliots“, ενώ θα μοιραστεί μέρος των γνώσεων του και με τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης, μέσω των ειδικών σχολικών εργαστηρίων που θα αναλάβει, αλλά και με τους μεγαλύτερους, σε ένα αντίστοιχο σεμινάριο περιορισμένου αριθμού θέσεων!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.