Blog

AΒΡΑΑΜ ΚΑΟΥΑ

Ο Αβραάμ Κάουα γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας, μεταφραστής, και θεωρητικός του πολιτισμού.

Με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, έχει συγγράψει και επιμεληθεί μια πλειάδα μελετών και άρθρων πάνω στον σύγχρονο πολιτισμό, ενώ τα λογοτεχνικά του έργα περιλαμβάνουν τη συλλογή διηγημάτων “Τι Τραγουδούσαν οι Σειρήνες” (futura, 2004) και τα μυθιστορήματα “Το Ασήμι που Ουρλιάζει” (Jemma Press, 2009), “Νεκρό Δέρμα” (εκδόσεις Jemma Press, 2011), και “Ο Προσκεκλημένος” (Jemma Press, 2014).

Το 2015, μετέφρασε στα Ελληνικά το “Supercrash” του Darryl Cunningham (Σούπερκραχ, Εκδόσεις Κριτική). Από το φθινόπωρο, κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το ιστορικό graphic novel του “Δημοκρατία” (Εκδόσεις Ίκαρος), το οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με τον Αλέκο Παπαδάτο, καθώς και το κόμικ φαντασίας “Ubermensch!” (Jemma Press) βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Kim Newman και σε σχέδιο του Βαγγέλη Ματζίρη.

O δημιουργός Α. Κάουα θα είναι προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης comic-n-play και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει τα δύο πιο πρόσφατα συγγραφικά του έργα, απο τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ και Jemma Press αντιστοίχως.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.