Blog

ΜΙΚΡΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / JEMMA PRESS

Πρώτη κυκλοφορία στην έκθεση: “Παράξενες Μέρες”.

 

«Αισθάνομαι ξένος, αλλά και προσκυνητής. Χατζής ονομαζόταν όποιος γύριζε από τα Ιεροσόλυμα. εγώ έγινα Χατζή-Ρωμανός. Έτσι και αλλιώς η Θεσσαλονίκη ονομαζόταν για πολύ καιρό μικρή Ιερουσαλήμ.»

Ο Ρωμανός, ο ήρωας αυτής της ιστορίας, γεννήθηκε στην Βουλγαρία από πατέρα έλληνα εξόριστο και μητέρα βουλγάρα ελληνικής και εβραϊκής σεφαραδίτικης καταγωγής. Μέσα από την αναζήτηση της γλωσσικής του ταυτότητας, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με χίλια πρόσωπα.

Το κόμικς άλμπουμ: «Μικρή Ιερουσαλήμ» θα κάνει το ντεμπούτο του στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης «Παράξενες Μέρες», που διοργανώνουν οι Inkorrect & o Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. στις 26 με 29 Νοεμβρίου, όπως πάντα στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στην ίδια έκθεση θα γίνει και η παρουσίαση του άλμπουμ, ενώ θα έχουμε την τιμή και την χαρά στην εκδήλωση να παραβρεθούν και οι δύο δημιουργοί του.

Τίτλος: Μικρή Ιερουσαλήμ
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Γερ.
Ευαγγέλου & Γιάννης Μιχαηλίδης
Πρόλογος: Των μεταφραστών
Περιεχόμενα: 64 Σελ. ασπρόμαυρο.
Τιμή: 9,95 €
ISBN: 978-618-5116-17-0

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.