Blog

ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ: Ένα νέο εργαστήριο για comics στην Θεσσαλονίκη!

Ένας νέος χώρος και μια ομάδα νέων ανθρώπων, υπο την καθοδήγηση του βραβευμένου σεναριογράφου comics Τάσου Αποστολίδη, θα ανοίξει τις πόρτες του στην Θεσσαλονίκη, με βασικό στόχο την πολιτιστική εκπαίδευση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Δημ. Γούναρη 21 (πλ. Ναυαρίνου), ακριβώς δίπλα στο φιλόξενο βιβλιοπωλείο comics Photostories Comics Store της Μαρίας Χριστοφορίδου, θα ξεκινήσει λίαν συντόμως την λειτουργία του ένας χώρος που θα φιλοξενεί επιμορφωτικά σεμινάρια και καλλιτεχνικά εργαστήρια για ενήλικες αλλά και για παιδιά!

Ο χώρος αυτός θα προσφέρει ανάμεσα στα άλλα υπηρεσίες σχεδιασμού και πιστοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικής εκπαίδευσης, διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων και εκπάιδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων. 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα εξής σεμινάρια:

1. Τεχνική Γραφής Σεναρίου
Ένα σενάριο είτε γράφεται για κινηματογράφο, για τηλεόραση ή για κόμικς υπακούει στους ίδιους κανόνες γραφής που αποτελούν το αντικείμενο της Τεχνικής Γραφής Σεναρίου.
(Εισηγητής: Τάσος Αποστολίδης)
2. Ο μαθητής ως ηθοποιός, ο δάσκαλος ως σκηνοθέτης
Δημιουργικές ασκήσεις θεάτρου, με μορφοποιημένη θεωρία, μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, παραμύθια, θεατρικά έργα και ποιήματα που βοηθούν τον εκπαιδευτικό να κάνει το μάθημά του ευχάριστο και παραγωγικό.
(Εισηγητής: Σωτήρης Μπαμπατζάνης)
3. Αφήγηση και Μυθοπλασία
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση της αφηγηματικής προσέγγισης και μυθοπλαστικής διήγησης των παραμυθιών.
(Εισηγήτρια: Κατερίνα Κλεάρχου)
4. Δημιουργική Γραφή
Το σεμινάριο της Δημιουργικής Γραφής καλύπτει όλο το φάσμα από την σύλληψη του θέματος, την ανάπτυξη των ιδεών, μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού έργου.
(Εισηγητής: Σωτήρης Μπαμπατζάνης)
5. Εφαρμογή των κόμικς στην Εκπαίδευση
Η παιδαγωγική αξία των κόμικς έχει γίνει αποδεκτή από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Τα κόμικς παρακινούν, διευκολύνουν και γοητεύουν, δημιουργώντας ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον γεμάτο κίνητρα …
(Εισηγητής: Τάσος Αποστολίδης)
 
Τα σεμινάρια αυτά θα είναι “κλειστού” τύπου καθώς θα λειτουργούν με την συμπλήρωση δέκα (10) ατόμων κάθε φορά.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εγγραφών, το κόστος, τα ωράρια, τα βιογραφικά των εισηγητών, αναλυτικές περιγραφές των σεμιναρίων, αλλά και τα υπόλοιπα σχεδιαζόμενα σεμινάρια και δραστηριότητες της “ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑΣ(περιλαμβάνουν ακόμη και παιδικά εργαστήρια περί ρομποτικής και σχεδίασης comics με τον Κ. Βουτσά ! ), μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστοτόπο του εργαστηρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 
Tηλεφωνικώς στο:
2310225560 και 6982271327
Μαρία Ιωάννα Χριστοφορίδου
Υπεύθυνη συντονισμού των προγραμμάτων της “Ενδελέχειας“.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.